Det er stadig sæson for rabarber og jeg har lavet den nemmeste opskrift på en virkelig lækker rabarbercrumble med vanilje.
Jeg er kæmpe fan af crumble kager fordi det er så nemt og kan laves lyn-hurtigt. Det kræver ikke særlige evner i køkkenet og de ingredienser jeg bruger, er nogle jeg altid har stående i mine køkkenskabe. Fremgangsmåden er den samme, uanset om jeg laver æblecrumble med kanel eller rabarber crumble med vanilje. Det som tager længst tid er, at rabarberne skal stå en halv time og trække med sukker. Min crumbledej er lavet af grovvalsede havregryn og hvedemel, på denne måde synes jeg den bliver lækker sprød. Husk at bage den så den er gylden i farven.
Husk altid når du laver crumble-kager, at smørret skal være koldt når du blander den sammen med mel- og havregrynblandingen. Der må godt være små stykker af smør.
Jeg er vild med smagen af rabarber sammen med vanilje. Derfor er der også ægte vaniljepulver i min rabarber crumble. Du skal ikke bruge vaniljesukker, men enten købe vaniljepulver (det er lidt dyrt, men til gengæld holder en lille bøtte ret længe). Alternativt kan du bruge en vaniljestang og skrabe kornene ud og blande dem med en tsk. sukker.
Rabarber er for mig, indbegrebet af dansk sommer – især på dessert fronten. Jeg elsker desserter og kager med rabarber. Et lille tip, så skær rabarberne i skiver og frys dem ned, så har du også rabarber når sæsonen er forbi.
Er du lige så vild med rabarber som jeg, så kig endelig på mine øvrige opskrifter med rabarber: Rabarber dessert, Rabarberkompot med vanilje, Rabarberskum
Rabarbercrumble med vanilje
Ingredienser
Fremgangsmåde
1 thoughts on “Rabarbercrumble med vanilje”