Lasagne

Lasagne

Denne opskrift er min version af en klassisk lasagne i en lidt lettere udgave. Den er stadig snasket og cremet, ligesom en rigtig lasagne skal være og så smager den helt fantastisk godt.

Lasagne er en rigtig klassiker og de fleste jeg kender har DERES måde at lave lasagne på! Vil du alligevel gerne lave en lasagne, som er lidt lettere og grønnere, så kan eg varmt anbefale denne opskrift.

I opskriften skriver jeg, at det er til ca. 4 personer. Det afhænger selvfølgelig om der er tale om voksne eller børn (vi er to og vi har mad til 3 dage i denne portion). Så måske der er til mere end 4. Det afhænger selvfølgelig også af, hvad man vælger at servere sammen med lasagnen. Jeg serverer altid en salat eller bagt/dampet grønt til. Vi får også altid gnavegrøntsager som ekstra ved siden af, men det gør vi nu altid, uanset hvad der er på menuen.  

Der er masser af grønt i min lasagne. Der er løg og squash og så bruger jeg ofte en færdiglavet tomasauce. Det er mest for at gøre det nemt, men du kan sagtens enten bruge hakkede tomater, eller lave din egen tomatsauce, som jo i virkeligheden er utrolig nemt at lave selv.

Jeg bruger hytteost i stedet for bechamelsauce i denne opskrift og det fungerer rigtig godt. Det gør også lasagnen væsentlig mere let. Jeg bruger en tex mex blanding af revet ost, der er både cheddar og mozzarella i og det giver en virkelig god smag.

Lasagne

23 maj, 2022
: Ca. 4 pers.
: 30 min
: 25 min
: 55 min

Af:

Ingredienser
  • Kødsauce
  • 350 g hakket oksekød
  • 200 g squash
  • 150 g løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 680 g tomatsauce (købt i Rema1000) (hakkede tomater kan også bruges)
  • ½ bundt frisk basilikum, hakket
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 1 oksebouillon terning (eller fond du chef)
  • ½ dl vand
  • Salt og peber
  • Lasagne:
  • 1 pakke friske lasagneplader (tørre kan også bruges)
  • 200 g hytteost 1,5 %
  • 150 g revet ost (jeg bruger en tex mex blanding)
Fremgangsmåde
  • Step 1 Pil løg og hak dem meget fint
  • Step 2 Steg løg i olien i en gryde
  • Step 3 Tilsæt det hakkede oksekød og svits det godt igennem
  • Step 4 Kødet skal få lidt farve og gennemsteges
  • Step 5 Skyl squash, skær den i skiver og hak den fint i en minihakker
  • Step 6 Alternativt, riv den på et rivejern
  • Step 7 Kom den finthakkede squash i gryden og svits det med
  • Step 8 Tilsæt krydderier: salt, peber, tørret oregano, tørret basilikum samt den friske basilikum
  • Step 9 Tilsæt tomatsaucen, vand, samt oksebouillon
  • Step 10 Lad kødsaucen stå og simre i 10-15 minutter
  • Step 11 Brug et ovnfast fad, gerne 26×26 eller lidt større.
  • Step 12 Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Step 13 Tag de friske lasagneplader og skær dem, så de passer til fadet
  • Step 14 (med mindre du bruger tørre lasagneplader)
  • Step 15 Læg først lidt kødsauce i bunden, kom et lag lasagneplader på
  • Step 16 Dæk lasagnepladerne med kødsauce
  • Step 17 Kom herefter hytteost på og fordel det med en ske
  • Step 18 Drys med lidt af det revne ost
  • Step 19 Kom lasagneplader på og gentag indtil både kødsauce og plader er brugt
  • Step 20 Drys til sidst med resten af den revne ost
  • Step 21 Sæt lasagnen ind i ovnen og bag den i ca. 25 minutter på 180 grader varmluft
  • Step 22 Tag den ud og server, gerne sammen med en god salat eller gnavegrøntsager.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *