Denne opskrift på bagt laks med ovnkartofler og stegte aspargesbroccoli er en ret jeg laver med jævne mellemrum. Jeg er stor fan af nemme retter til aftensmad i hverdagene, det gør bare livet lidt nemmere. Denne her er virkelig nem, det tager kun 35 minutter at lave den.
Laks er utrolig nemt at tilberede og en af mine favoritter er at ovnbage den. På den måde forbliver laksen nemlig saftig. Ud over at være nemt at tilberede, er laks også fyldt med gode sager. Laks er en fed fisk og særligt rig på omega-3 fedtsyrer, proteiner og D-vitamin.
Vores officielle kostråd siger, at vi skal spise 350 g fisk om ugen, hvoraf 200 g skal være fra fede fisk. Derfor har du med et måltid som dette, allerede fået halvdelen af det anbefalede ugentlige indtag fra fede fisk*.
Både min søn og jeg er glade for laks og de nye små kartofler smager virkelig skønt til. Stegte aspargesbroccoli er en af mine go-to grøntsager, når det skal være nemt. De er milde i smagen og jeg steger dem kun kort, så de stadig har bid.
Jeg laver altid kartoflerne på en bageplade, på den måde kan de ligge i et enkelt lag og de bliver mest sprøde på den måde.
Jeg plejer at lave min bedste cremefraiche dressing til Den lækreste cremefraiche dressing, den passer perfekt til både kartoflerne og laksen.
Reklame for Le Creuset
Laksefilerne laver jeg i dette fine ovnfaste fad fra Le Creuset. Størrelsen passer perfekt til vores behov. Du kan se flere fine ting fra Le Creuset her https://bit.ly/Lecreuset-feelgoodfood-ditte.Jeg er vild med deres lækre produkter! De er pæne og så holder de i en evighed.
* https://www.2gangeomugen.dk/sundhed/kostraad-om-fisk/
Bagt laks med ovnkartofler og stegte aspargesbroccoli
Ingredienser
Fremgangsmåde