Denne opskrift på klassiske krebinetter med grønt, kartofler og smørsauce er et kæmpe hit herhjemme. Det er ikke noget jeg laver ofte, men det falder i virkelig god jord når det sker. Indimellem får jeg sådan en lyst til at lave helt klassiske retter og lidt mere gammeldags mad end jeg plejer, lidt mere sovs og kartofler. Men jeg kan ikke helt lade være med at lade det grønne komme i fokus. Måske det er mere moderne mormormad og så smager det helt fantastisk.
Jeg er fra Sjælland – og i hos mg hedder det krebinetter og ikke karbonader, men i bund og grund er det vel det samme 🙂
Jeg bruger hakket okse/grisekød (altid økologisk), men det kan sagtens laves udelukkende på hakket grisekød. Husk at fedtprocenten gerne må være på 18%, ellers bliver krebinetterne noget tørre.
Som tilbehør laver jeg ofte noget grønt. Det kunne sagtens være som denne opskrift med broccoli og grønkål. Både dampet broccoli og stegt grønkål passer rigtig godt sammen med krebinetter, synes jeg. Jeg er vild med at stege grønkål i lidt olie på en pande – det er helt utroligt hvor godt det smager, bare drys med lidt salt og intet andet. Grønkål er fantastisk! Det er fyldt med så mange gode sager, blandt andet kostfibre, A-vitamin, folat, kalium, magnesium og sammen med broccoli får du lidt af en vitaminbombe.
Det er ikke mange mormor-opskrifter jeg har herinde på bloggen. Det må jeg se at få lavet om på! Men hvis du elsker en god sovs og lækkert mørt kød, så prøv endelig min opskrift på svinekæber her: Hvidvinsbraiserede svinekæber med kartoffel-sellerimos
Krebinetter med grønt, kartofler og smørsauce
Ingredienser
Fremgangsmåde