Hvidvinsbraiserede svinekæber med kartoffel-sellerimos

Hvidvinsbraiserede svinekæber med kartoffel-sellerimos

Min opskrift på hvidvinsbraiserede svinekæber med kartoffel-sellerimos er den perfekte weekend-hygge-mad. Jeg elsker gryde- og simreretter, især når jeg har god tid og retten kan få lov til at stå og passe sig selv i nogle timer på komfuret.

Jeg er vild med svinekæber og jeg kan med et hundrede procent garantere, at kødet bliver mørt som smør når det tilberedes på denne måde.

Elsker du også smagfuld simreret med masser af smag og med kød som falder fra hinanden? Så skal du altså prøve denne opskrift.

Selve tilberedningen er utrolig nem. Det vigtige er, at du husker at brune dine svinekæber af først – og lader dem få noget farve. Når det er gjort, skal du nærmest ikke gøre mere, tjek til den en gang imellem mens den små-simrer i et par timer. Smag saucen til med salt og peber til sidst.

Jeg laver en kartoffel-sellerimos til, men det kan også være almindelig kartoffelmos eller måske en rodfrugtmos. Husk lige at lune sødmælken inden du kommer den i mosen. Kommer du helt kold mælk i bliver mosen også kold. Jeg moser i øvrigt altid min mos med en gammeldags kartoffelmoser – med håndkraft. Så bliver den helt perfekt. Personligt synes jeg at mos bliver lang og klistret hvis du bruger en stavblender, men det er nok en smagssag 🙂

Selvom der er masser af grønt i denne ret, både gulerødder, løg og æble, så laver jeg altid enten en salat eller andet grønt ved siden af, det gør jeg faktisk uanset hvilken ret vi får.

Sidst jeg serverede mine hvidvinsbraiserede svinekæber med kartoffel-sellerimos, der fik vi en Waldorfsalat til – og det var en skøn kombination (måske lidt julet…), som jeg virkelig kan anbefale. En sprød kålsalat eller dampet broccoli kunne også være et godt bud.  

Hvidvinsbraiserede svinekæber med kartoffel-sellerimos

27 januar, 2021
: 4
: 20 min
: 2 hr

Af:

Ingredienser
  • 10-12 stk. svinekæber
  • 2 spsk. smør til stegning
  • 2 store løg skåret i både
  • 4 gulerødder (300 g) skåret i tykke skiver
  • 2 æbler skåret i både
  • 1 L. hønsebouillon
  • 4 dl hvidvin
  • 50 g koldt smør – til sovs
  • Et bundt frisk timian
  • Salt og peber
  • Kartoffel-sellerimos:
  • 1,5 kg bagekartofler
  • 500 g knoldselleri
  • Ca. 1,5 dl lun sødmælk
  • 25 g smør
  • Salt og peber
  • Frisk timian til pynt
Fremgangsmåde
  • Step 1 Puds svinekæberne fri for hinder
  • Step 2 Dup dem tørre med køkkenrulle
  • Step 3 Kom 2 spsk. smør i en stor gryde
  • Step 4 Brun svinekæberne på alle sider, krydr med salt og peber
  • Step 5 Tag dem herefter op
  • Step 6 Kom gulerødder, løg, æbler, timian i gryden og brun det
  • Step 7 Kom svinekæberne tilbage i gryden
  • Step 8 Hæld hønsebouillon og hvidvin i gryden
  • Step 9 Læg låg på og lad retten simre i ca. 2 timer
  • Step 10 Imens: skræl og skær kartofler og selleri i tern og kog dem møre
  • Step 11 Hæld vandet fra og mos det med en kartoffelmoser
  • Step 12 Tilsæt lun mælk, smør og smag til med salt og peber
  • Step 13 Tag svinekæber og grøntsager op og si resten af saucen over i en mindre gryde
  • Step 14 Kog saucen ind, indtil den tykner det tager ca. 30 minutter
  • Step 15 Tilsæt koldt smør og rør godt.
  • Step 16 Kom svinekæberne og grøntsagerne tilbage i gryden
  • Step 17 Server de braiserede svinekæber med kartoffelsellerimos samt en frisk salat.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *