Denne waldorfsalat er simpelthen så skøn. Den er fedtfattig, utrolig frisk og lækker sprød. Jeg bruger røde vindruer og røde æbler. Det synes jeg smager bedst og så synes jeg farverne er virkelig flotte sammen. Du kan sagtens bruge grønne æbler og grønne vindruer og stadig få en vidunderlig salat ud af det.
Jeg er blevet fuldstændig pjattet med bladselleri – og det har jeg bestemt IKKE altid været. Jeg har med jævne mellemrum tvunget mig selv til at smage på det og nu har mine smagsløg vænnet sig til smagen 🙂 Jeg er vild med sprødheden og hvordan de knaser når man tager en bid. Bladselleri er super godt i salater eller blot som grøntsagsstave til for eksempel en god Klassisk hummus eller Ærtedip.
Bladselleri eller blegselleri?
Jeg var faktisk selv i tvivl…. Derfor måtte jeg slå det op. Hvad er forskellen egentlig på bladselleri og blegselleri?
Bladselleri er en grøntsag som er beslægtet med knoldselleri, den danner bare ikke en knold.
Blegselleri er bladselleri der er bleget ved en bestemt dyrkningsmetode hvor stængerne ikke udsættes for sollys. Dette gør at de ikke udvikler den grønne farve og altså bliver mere blege.
Jeg husker et år til jul da jeg var teenager, hvor der blev serveret waldorfsalat. Jeg kan huske, at jeg tænkte føj for den… Jeg forstod slet ikke hvordan det kunne smage godt sammen med det andet julemad. Det forstår jeg så nu! Den fede and og flæskesteg, de søde brunede kartofler og så den sprøde, friske og cremede waldorfsalat, det passer jo perfekt sammen <3
Waldorfsalat passer virkelig godt sammen med and. Prøv for eksempel at stege et andebryst, som i denne opskrift Andebryst med grønkålssalat og server denne waldorfsalat sammen med i stedet for grønkålssalaten.
Waldorfsalat
Ingredienser
Fremgangsmåde
4 thoughts on “Waldorfsalat”