Hjertesild med granatæble og syltede rødløg

Hjertesild med granatæble og syltede rødløg

Reklame for Lykkeberg 1899.

Denne opskrift på hjertesild med granatæble og syltede rødløg er mit bud på den perfekte julesild til frokostbordet i julen.

Hjertesilden fra Lykkeberg 1899 har de skønneste noter af jul. Der er en masse varme og julede krydderier i, blandt andet: kanel, allehånde, nelliker og kardemomme. Tilsammen giver krydderierne silden den perfekte balance og smagen af jul.

Jeg serverer den med mine Syltede rødløg, det passer rigtig godt sammen. De syrlige og sprøde granatæblekerner giver lidt syre og struktur til den lidt fede sild, det er den perfekte kombination, hvis du spørger mig.

Om det gode samarbejde

Dette samarbejde mellem Lykkeberg 1899 opstod tilfældigt, da vi “opdagede” hinanden på Instagram,  men hvor er jeg glad for det. Det giver rigtig meget mening for mig – særligt med familiehistorien i tankerne.

Ja, det er lidt pudsigt at mit efternavn er Lykkeberg og at jeg faktisk har familiære tråde til grundlæggeren af Lykkeberg Sild. Ikke desto mindre kommer jeg ud af en familie der elsker sild og jeg har altid selv spist sild, både som barn og voksen. Jeg husker tydeligt, at der altid var flere forskellige slags sild på frokostbordet ved højtiderne. Særligt min bedstefar elskede at lave sild og selv finde på opskrifter. Grundlæggeren af Lykkeberg Sild Peder Lykkeberg var i øvrigt hans onkel, så måske er det ikke så underligt med denne silde-interesse 🙂 Jeg ved, at min bedstefar ville have været så stolt over at jeg fører interessen for sild videre. 

En anden og lidt anderledes sildeopskrift er denne Sildetapas. Den smager virkelig skønt – især med et glas kolde bobler til. Her kan du også læse lidt mere om silds ernæringsmæssige egenskaber og hvorfor det er godt at spise sild.  

Hjertesild med granatæble og syltede rødløg

2 december, 2020
: 4
: 5 min
: 5 min
: 10 min

Af:

Ingredienser
  • 1 glas hjertesild fra Lykkeberg 1899
  • Granatæble kerner fra ½ granatæble
  • 1 portion syltede rødløg
  • 4 stykker rugbrød
  • Rød skovsyre som pynt
Fremgangsmåde
  • Step 1 Ryst glasset med hjertesild
  • Step 2 Marinaden skal blande sig godt med sildefileterne
  • Step 3 Anret hjertesildene på rugbrød
  • Step 4 Drys med de løse granatæblekerner og syltede rødløg
  • Step 5 Pynt evt. med rød skovsyre.


Relaterede Indlæg

Sildetapas

Sildetapas

“Reklame for Lykkeberg 1899”. Denne sildetapas fungerer rigtig godt som en forret eller som en snack, gerne sammen med et glas bobler 🙂 Den er også super lækker som en af retterne på et tapasbord. Egentlig minder denne ret mig om Stenbidderrogn og måden jeg plejer […]

Krydderurtesild

Krydderurtesild

Denne opskrift på krydderurtesild ligger meget højt på listen over mine favorit silde-opskrifter, og jeg har efterhånden en del her på bloggen. Se bare her: Hjemmelavede karrysild Sild med æble og fennikel Sildetapas Jeg har tænkt mig at servere denne krydderurtesild til påskebordet i år. […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.