Sprød kålsalat med æble, selleri og valnødder

Sprød kålsalat med æble, selleri og valnødder

Denne opskrift på sprød kålsalat med æble, selleri og valnødder er min absolutte vinterfavorit. Den er frisk, sød, syrlig og knasende sprød.

Jeg bruger hakket grønkål, som efterhånden kan købes alle steder. Derudover bruger jeg rød spidskål, æble, granatæblekerner, bladselleri, fint hakkede valnødder og så saften fra en appelsin.

Rød spidskål

Jeg er kæmpe fan af rød spidskål. Det har alle de samme gode egenskaber som et almindeligt grønt spidskål. Rød spidskål er dejlig mildt i smagen og meget fin i sin tekstur. Hvis vi sammenligner det røde spidskål med rødkål, så vil du opleve, at rødkål er meget mere grov i konsistensen. Smagen er også mere kraftig i rødkål.

På grund af sin milde smag og fine konsistens, er den røde spidskål virkelig god rå – for eksempel i salater og råkoster.

Hvis du er udfordret i kålsmagen generelt, så vil alle slags spidskål være et rigtig godt sted at starte med at spise kål.

Elsker du også spidskål, så prøv også denne Spidskålssalat med æble og saltede mandler <3

Min opskrift på sprød kålsalat med æble, selleri og valnødder er uhyre simpel at lave og der er ingen dressing på – jeg bruger blot saften fra en appelsin og vender i til allersidst.

Jeg har serveret denne salat til Mortens aften, til juleaften, til julefrokoster og til hverdag. Jeg har flere opskrifter på salater med kål til vinteren som også fungerer perfekt til jul, hvor den lidt fede julemad går rigtig godt sammen med en frisk salat til, for eksempel Grønkålssalat med rødkål eller en juleklassikeren Waldorfsalat.

Sprød kålsalat med æble, selleri og valnødder

12 december, 2020
: 4
: 10 min

Af:

Ingredienser
 • 200 g rød spidskål
 • 4 hånsfulde hakket grønkål
 • 4 stænger bladselleri
 • 1 rødt æble
 • Kerner fra ½ granatæble
 • 50 g valnødder
 • Saften fra 1 appelsin
Fremgangsmåde
 • Step 1 Tag det yderste blad af det røde spidskål
 • Step 2 Halver det og skær stokken fra
 • Step 3 Skær spidskålet fint med en kniv
 • Step 4 Kom det i en skål
 • Step 5 Skyl den hakkede grønkål og kom den i skålen
 • Step 6 Skær æble i tern og bladselleri i skiver
 • Step 7 Kom de i skålen
 • Step 8 Tag kernerne ud af granatæblet ved at halvere det
 • Step 9 Og trykke kernerne ud
 • Step 10 Hak valnødder fint og kom dem i
 • Step 11 Pres saften af en appelsin og hæld den ud over salaten
 • Step 12 Pynt med valnødder og bladselleritoppe.


Relaterede Indlæg

Grønkålspesto

Grønkålspesto

Jeg elsker alle former for pesto og denne grønkålspesto er bestemt en af mine favoritter. Min grønkålspesto har en virkelig skøn og mild smag. Selv min 6-årige søn spiser det med velbehag, især når jeg vender den i pasta.  Jeg laver ofte pesto på en […]

Waldorfsalat

Waldorfsalat

Denne waldorfsalat er simpelthen så skøn. Den er fedtfattig, utrolig frisk og lækker sprød. Jeg bruger røde vindruer og røde æbler. Det synes jeg smager bedst og så synes jeg farverne er virkelig flotte sammen. Du kan sagtens bruge grønne æbler og grønne vindruer og […]3 thoughts on “Sprød kålsalat med æble, selleri og valnødder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *