Grønkålssalat med rødkål

Grønkålssalat med rødkål

Denne skønne grønkålssalat med rødkål er en rigtig vintersalat. Den passer perfekt til flæskesteg, and, nøddesteg eller lignende. 

Foruden at smage forrygende, er det også en smuk salat med flotte farver der lyser lidt op her i den mørke tid.

Salaten er super sund og fyldt med antioxidanter og masser af vitaminer. 

Jeg serverede denne salat til stegt andebryst Mortens Aften. Det er også en tradition juleaften at grønkålssalat med rødkål kommer på bordet sammen med flæskesteg (se i øvrigt min opskrift på en saftig flæskesteg med sprøde svær her Nem og saftig flæskesteg med sprøde svær)og and. De syrlige appelsiner og granatæblekerner sammen med den sprøde kål giver det fede kød og den fede sovs et rigtig godt modspil. 

Grønkålssalat med rødkål er nem at lave og holder fint et par dage i køleskabet. 

Grønkålssalat med rødkål

8 februar, 2020
: 4
: 10 min
: 5 min
: 15 min

Af:

Ingredienser
 • 4 store grønkålsblade (med stilk)
 • 200 g rødkål
 • 1/2 grnatæble (kernerne)
 • 2 appelsiner
 • 50 g hasselnødder
 • Dressing:
 • 1 spsk. olivenolie
 • 3 spsk. hvid balsamico eddike
 • 1 spsk. ravigotte sennep
 • 2 tsk. honning
 • Lidt frisk kværnet peber
Fremgangsmåde
 • Step 1 Skyl grønkålen godt og riv bladene af stilken
 • Step 2 snit grønkålen fint
 • Step 3 tag de yderste blade af rødkålen og snit det helt fint
 • Step 4 Bland alle ingredienserne til dressingen i en lille skål
 • Step 5 Smag den til
 • Step 6 Hæld dressingen over grønkål og rødkål og bland det godt sammen.
 • Step 7 Tryk kernerne ud af granatæblet og kom dem i salaten
 • Step 8 Skær skrællen af appelsinerne med en kniv
 • Step 9 Skær små appelsinfileter ud og kom dem i salaten
 • Step 10 Rist hasselnødder på en tør pande
 • Step 11 Kom de ristede hasselnødder i et rent viskestykke og kram dem godt, så skallerne falder af.
 • Step 12 Hak herefter nødderne fint og drys dem ud over salaten.


Relaterede Indlæg

Grønkålspesto

Grønkålspesto

Jeg elsker alle former for pesto og denne grønkålspesto er bestemt en af mine favoritter. Min grønkålspesto har en virkelig skøn og mild smag. Selv min 6-årige søn spiser det med velbehag, især når jeg vender den i pasta.  Jeg laver ofte pesto på en […]

Sprød kålsalat med æble, selleri og valnødder

Sprød kålsalat med æble, selleri og valnødder

Denne opskrift på sprød kålsalat med æble, selleri og valnødder er min absolutte vinterfavorit. Den er frisk, sød, syrlig og knasende sprød. Jeg bruger hakket grønkål, som efterhånden kan købes alle steder. Derudover bruger jeg rød spidskål, æble, granatæblekerner, bladselleri, fint hakkede valnødder og så […]3 thoughts on “Grønkålssalat med rødkål”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *