Jeg elsker alle former for pesto og denne grønkålspesto er bestemt en af mine favoritter. Min grønkålspesto har en virkelig skøn og mild smag. Selv min 6-årige søn spiser det med velbehag, især når jeg vender den i pasta.
Jeg laver ofte pesto på en base af solsikkekerner. Det gør jeg egentlig mest fordi jeg altid har solsikkekerner i skabet, derudover synes jeg solsikkekernerne giver en mild smag og en god struktur til pestoen. I øvrigt er solsikkekerner væsentlig billigere end pinjekerner 🙂
Min grønkålspesto er rimelig fast i konsistensen. Hvis man ønsker jeg mere flydende konsistens, så tilsæt blot mere olie og smag den til.
Grønkålspesto egner sig også godt som smørelse på et stykke rugbrød (alternativ til smør, eller i stedet for mayo) til frokost eller som tilbehør på tapasbordet.
Jeg har ofte en rest grønkål til overs, da jeg som regel køber en pose med hakket grønkål (det er så dejlig nemt), men der er meget grønkål i og det er ikke altid jeg når at spise det. Derfor er det genialt for mig at lave denne pesto. På den måde mindsker jeg mit madsild samtidig med at jeg den næste uges tid har en lækker hjemmelavet pesto som jeg kan bruge både til min frokost eller aftensmad.
Lidt om grønkål
Grønkål er en vintergrøntsag. Den er i sæson fra oktober til februar og den tåler helt ned til 20 graders frost.
Grønkål er utrolig sundt. Den smukke grønne farve har grønkål fra stoffet klorofyl. Grønkål har et højt indhold af C-vitamin og A-vitamin. Derudover har grønkål også et højt indhold af jern og calcium samt antioxidanter.
Hvis jeg har lidt persille, kan jeg godt finde på at komme lidt i min grønkålspesto, men det er ikke et must.
Se også min opskrift på persillepesto her Hjemmelavet persillepesto
Grønkålspesto
Ingredienser
Fremgangsmåde
4 thoughts on “Grønkålspesto”