Engang synes jeg det var noget af et projekt at lave min egen pesto… Nu laver jeg det ret ofte.. Jeg har nemlig fundet ud af hvor enkelt det er. Hjemmelavet persillepesto er min favorit, men persillen kan sagtens skiftes ud med basilikum.
Hvis jeg har alle ingredienserne, så tager det virkelig ikke mere end 5 minutter hvis altså man har en god minihakker eller en blender.
Jeg køber stadig pesto i supermarkedet indimellem og der findes masser der smager rigtig godt. Men når du først er begyndt at lave det selv, så finder du hurtigt ud af hvor simpelt det er og du kan tilpasse smagen lige præcis sådan som du gerne vil have den.
Denne opskrift på hjemmelavet persillepesto er klassisk med pinjekerner. Den kan dog sagtens laves med solsikkekerner, som er billigere 🙂
Denne opskrift giver et lille glas, ca. 1,5 dl.
For flere opskrifter på pesto, se disse opskrifter:
Persillepesto
Ingredienser
- 3 store håndfulde bredbladet persille med stilk (skyllet)
- 3 spsk. pinjekerner (ca. 30 g)
- 3 spsk. parmesan
- ½ dl olivenolie
- En lille smule citronsaft
- Et nip salt
Fremgangsmåde
- Step 1 Kom det hele i en minihakker og blend til en ensartet masse.
2 thoughts on “Hjemmelavet persillepesto”