Broccolipesto

Broccolipesto

Denne broccolipesto smager virkelig skønt. Den er lavet på broccolistokke derfor er den meget mild i smagen, faktisk smager den ikke rigtig af broccoli. Dette er en fantastisk måde at spise grøntsager på! 

Denne opskrift var et forsøg på at minimere madspild herhjemme. Min søn vil gerne spise broccoli, men ikke stokken (Desværre.. Det er altså der de fleste vitaminer sidder). Det resulterede i at jeg havde 4 stokke broccoli som jeg endnu ikke havde fået brugt. Jeg kunne selvfølgelig have brugt dem i en suppe, men jeg fik en idé. Kunne de blendes til en slags pesto eller spread!?

Svaret er JA, og resultatet er mega godt 🙂

Stokkene skal skæres i tynde halve skiver og det hele skal i en minihakker. 

Da brokkolistokken er forholdsvis tør, bruger jeg lidt vand, ellers kan minihakkeren ikke blende broccolien. Jeg er ikke super vil med en meget oliet pesto – derfor supplerer jeg den med vand. Solsikkekernerne kan byttes ud med pinjekerner 🙂

Jeg serverede denne broccolipesto som en del af en frokosttapas som jeg holdt i anledningen af min fødselsdag. Den blev taget godt imod – og skålen var tom da alle gæster var gået 🙂

En anden rigtig skøn pesto som også er lavet på en grøn grøntsag, er denne Grønkålspesto

Broccolipesto

23 februar, 2020
: 1 portion
: 5 min
: 5 min
: 10 min
: Easy

Af:

Ingredienser
  • Stokken fra 2 broccolihoveder
  • 2 håndfulde solsikkekerner
  • 5 spsk. olivenlie
  • 3 spsk. vand
  • ½ fed hvidløg
  • Saften fra ½ citron
  • 2 spsk. parmesan
  • 1 tsk. salt
Fremgangsmåde
  • Step 1 Skær broccolistokken i skiver
  • Step 2 Kom dem i en minihakker
  • Step 3 Tilsæt de andre ingredienser og blend
  • Step 4 Tilsæt evt. mere væde, olie eller vand
  • Step 5 For en tyndere konsistens
  • Step 6 Smag til med salt og citronsaft


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *