Bagt blomkål

Bagt blomkål

Denne opskrift på bagt blomkål er utrolig simpel. Blomkålen skal blot bages sammen med olie og salt. 

Bagt blomkål smager virkelig godt og det er næsten for simplet, til overhoved at lave en opskrift på 🙂

Selve kål-smagen i blomkål, som måske kan afskrække nogen, den forandrer sig når blomkål bages på denne måde. Sødmen i blomkålen kommer virkelig frem og de skal helst bages til de er lysebrune, næsten helt brændte. 

Hvis du aldrig har lavet bagt blomkål, så skal du se at komme i gang! 🙂 

Jeg bruger dem som tilbehør til for eksempel kød, i stedet for en salat eller som alternativ til kartofler, ris eller pasta, hvis du vil skære ned på stivelsesholdige kulhydrater. Blomkål har nemlig et forholdsvist lavt indhold af kulhydrater og også et ret lavt energiindhold. Dette betyder at vi kan spise meget af det, for relativt få kalorier. 

kalorier eller ej, så er jeg vild med blomkål. Jeg bruger det rå i salater, bagt som her, i suppe, i mos, puré og sådan kunne jeg blive ved. 

Denne dressing er et perfekt match med sin fedme og syrlighed som passer skønt til de lækre blomkål.Den er virkelig enkel og min absolutte yndlings dressing. Opskriften på dressingen finder du her Den lækreste cremefraiche dressing.

 

Bagt blomkål

17 februar, 2020
: 4
: 5 min
: 40 min
: 45 min

Af:

Ingredienser
  • Et blomkålshoved (ca. 1 kg)
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt
  • Persille som drys
Fremgangsmåde
  • Step 1 Fjern bladene fra blomkålshovedet
  • Step 2 Skær det over i halv og skær stokken fra
  • Step 3 Del blomkålen i buketter
  • Step 4 Kom dem på en bageplade med bagepapir
  • Step 5 Kom olivenolie hen over og drys med salt
  • Step 6 Bag blomkålen i ovnen i ca. 40 minutter ved 200 grader
  • Step 7 Tag dem ud af ovnen og anret dem på et fad
  • Step 8 Drys med persille og server straks.



1 thought on “Bagt blomkål”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.