Bearnaisesauce er lækkert – og kan bestemt ikke erstattes!
Derfor er denne dressing ikke nødvendigvis en erstatning for en ægte bearnaise, men blot en frisk kold dressing der smager skønt med masser af frisk hakket estragon i.
Vi spiste den til hele kyllingroverlår og bagte rodfrugter.
Du kan vælge at lave en bearnaise essens selv, det er meget simpelt – ellers kan man jo heldigvis købe det i de fleste velassorterede supermarkeder.
En nem bearnaise essens:
Lige dele vand og hvidvins eddike (jeg brugte 1/2 dl af hver)
5-7 stængler estragon
1/2 banan skalotteløg (hakket meget fint)
Kog det hele og lad det koge ind til ca. halvdelen (det tager 5-10 minutter). Sig løgene fra og lad den køle af.
Du styrer selv hvor kraftig “bearnaise” smag dressingen skal have ved at tilsætte mere eller mindre essens, det er jo en smagssag 🙂
Bearnaisedressingen kan sagtens holde sig 4 dage på køl.
Bearnaise dressing
Ingredienser
- 3 dl cremefraiche 18%
- 2 tsk. bearnaise essens
- 1 stor håndfuld hakket frisk estragon
- 1 tsk salt
- Frisk kværnet peber
Fremgangsmåde
- Step 1 Rør cremefraiche sammen med bearnaise essens
- Step 2 Tilsæt salt og peber
- Step 3 Tilsæt hakket estragon
- Step 4 Smag evt. til med salt og peber
1 thoughts on “Bearnaise dressing”