Fedtfattig yoghurt dressing med spidskål

Fedtfattig yoghurt dressing med spidskål

Denne opskrift på fedtfattig yoghurt dressing med spidskål er en skøn kombination. Dressingen er uhyre nem at lave og indeholder meget få ingredienser.

Hvorfor fedtfattig?

Hvorfor ikke? Jeg går ind for at der skal være balance i tingene, særligt i den mad jeg spiser. Jeg er absolut ikke fanatisk, men jeg tænker da over hvad jeg putter i munden. Jeg elsker fede sovse og dressinger, men jeg har ikke lyst til at spise det hver dag. Til gengæld synes jeg det smager endnu bedre, når jeg så spiser det.

Fedtfattige dressinger kan også smage rigtig skønt og jeg håber du bliver inspireret til at afprøve denne.

Fedtfattig dressing med spidskål minder lidt om en tzatziki, den er blot tyndere i konsistensen. Dressingen kan varieres med andre former for grøntsager – prøv for eksempel at bytte halvdelen af spidskålen ud med gulerod, den kombination er også virkelig god.

Spidskål kan bruges til næsten alt, hvis du spørger mig. Jeg bruger det i salater, wokretter, dressinger, steger det på panden og jeg kan blive ved. Spidskål er en af de grøntsager, ud over gulerødder, som jeg oftest har i mit køleskab, det er så nemt at snitte lidt og komme i en salat. Smagen af sprød spidskål er meget mild og nok den kålsort der smager mindst af kål 🙂

Danske spidskål er i sæson er fra juni til oktober, men efterhånden kan spidskål købes hele året rundt de fleste steder.

 

Min fedtfattig dressing med spidskål egner sig rigtig godt som tilbehør til grillmaden. Prøv for eksempel at servere den sammen med grillpølser, grillet kød eller kylling og så med en god kartoffelsalat til, se mine opskrifter på sundere kartoffelsalater her:

Selv drømmer jeg om en have og en lækker stor grill. Jeg bor i lejlighed og vi må desværre ikke grille på vores altaner. Derfor bliver min grillmad indtaget, enten på stranden, hvor vi selv har det hele med – hos min familie eller gode venner. Jeg går dog og overvejer at købe en bordgrill, den står højt på min ønskeliste 🙂

Er du vild med dressinger og dip, se for eksempel disse opskrifter:

Ærtedip

Den lækreste cremefraiche dressing

Bearnaise dressing 

Fedtfattig yoghurt dressing med spidskål

5 august, 2020
: 4
: 5 min
: 10 min

Af:

Ingredienser
 • 5 dl yoghurt naturel 1,5 %
 • 1 fed hvidløg
 • 150 g fint snittet spidskål
 • En håndfuld hakket bredbladet persille
 • Salt og peber
Fremgangsmåde
 • Step 1 Hak hvidløget fint
 • Step 2 Bland det sammen med yoghurten i en skål
 • Step 3 Smag til med salt og peber
 • Step 4 Tag det fint snittede spidskål og rør det i
 • Step 5 Tilsæt den hakkede persille
 • Step 6 Smag til med salt og peber

Relaterede Indlæg

Spidskålssalat med æble og saltede mandler

Spidskålssalat med æble og saltede mandler

Denne opskrift på spidskålssalat med æble og saltede mandler er tæt på at være verdens nemmeste salat, med kun 4 ingredienser. Derudover er det også en af mine absolutte favoritter. Spidskål kan, i min verden, bruges hele året rundt med forskellig topping og blandt med […]

Spidskålssalat med grønkål, æble og vinaigrette

Spidskålssalat med grønkål, æble og vinaigrette

Denne spidskålssalat med grønkål, æble og vinaigrette er endnu en af mine favoritsalater. Jeg elsker simpelthen kombinationen af kål og æble, de går bare fantastisk godt sammen. Både spidskål og grønkål falder lidt sammen når de blandes med dressingen, men salaten er stadig rigtig sprød […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *