Spidskålssalat med pomelo og gomadip

Spidskålssalat med pomelo og gomadip

Denne spidskålssalat med pomelo og gomadip er lidt asiatisk inspireret og den smager helt fantastisk.

Den lilla farve i det røde spidskålet sammen med de grønne edamame bønner ser simpelthen så indbydende ud, hvis du spørger mig – og så smager det ligeså godt.

Jeg elsker rød spidskål. Det smager mildt og er slet ikke så groft og bittert som rødkål. Jeg har skrevet en smule mere om det røde spidskål i mit indlæg her: Sprød kålsalat med æble, selleri og valnødder.

Ønsker du en ekstra sprød spidskål, så kom den snittede spidskål i isvand en halv times tid, læs om det i denne opskrift: Spidskålssalat med æble og saltede mandler Det er mit bedste trick til al kål og rigtig mange andre grøntsager. Det frisker dem op på ny. Faktisk kan en kedelig og slatten grøntsag blive knasende sprød igen ved at bruge denne isvands-metode.

Koriander deler ofte vandene. Jeg har først lært at kunne lide koriander indenfor de senere år. Til gengæld kan jeg nu slet ikke få nok! I denne spidskålssalat med pomelo og gomadip kan du sagtens bruge hakket bredbladet persille eller basilikum, hvis du ikke er koriander-fan.

Pomelo er en fantastisk citrusfrugt, men ikke alle kender dem. Jeg husker, at jeg som barn ofte fik serveret små pillede pomelo-stykker på en tallerken som en snack.

Pomelo fungerer også rigtig godt i en sprød salat som denne spidskålssalat med pomelo og gomadip. Den er mild i smagen (ikke sur som andre citrusfrugter) og den går godt sammen med den sprøde spidskål og den salte dip. Det eneste minus er, at det godt kan tage lidt tid at pille den store pomelo, men det er helt klart tiden værd.

Gomadip

De fleste sushi-spisere kender gomadressing. En japansk dressing lavet på ristede sesamfrø. Den er meget simpel og du skal blot have lidt tålmodighed når du blender den. Det tager nemlig lidt tid – og en god blender!

Jeg har lavet min gomadip mere fast og tyk i konsistensen end den traditionelle gomadressing. Ønsker du en mere tyndtfyldende dressing, så tilsæt mere vand til opskriften. Ud over at fungere rigtig godt som til denne spidskålsalat med pomelo, så kan gomadippen også bruges som dip til gnavegrøntsager eller andre salater.

Spidskålssalat med pomelo og gomadip

1 februar, 2021
: 4
: 10 min
: 5 min
: 15 min

Af:

Ingredienser
  • Salat:
  • Et rødt spidskål
  • Et bundt koriander (kan erstattes med persille)
  • 200 g edamame bønner (fra frost)
  • ½ pomelo
  • 100 g salte peanuts
  • Gomadip:
  • En stor portion
  • 150 g sesamfrø
  • 1 lille hvidløg
  • Saften fra ½ lime
  • 3 spsk. soyasauce
  • 2 dl vand
  • ¼ dl oliven- eller raspolie
  • 1 tsk. sukker
  • ½ tsk. salt
Fremgangsmåde
  • Step 1 Skær den røde spidskål over i halv
  • Step 2 Skær stokken fra
  • Step 3 Snit spidskålen fint med en kniv
  • Step 4 Hak koriander fint og bland det med spidskålen
  • Step 5 Kom edamame bønnerne i en skål og overhæld
  • Step 6 Med kogende vand, lad det stå 3 minutter
  • Step 7 Hæld vandet fra og bland bønnerne i salaten
  • Step 8 Skræl pomeloen og pil den med fingrene
  • Step 9 Pil skinnet der sidder mod frugtkødet af
  • Step 10 Så du kommer ind til frugtkødet
  • Step 11 Kom pomelostykkerne i spidskålssalaten
  • Step 12 Pynt med peanuts
  • Step 13 Kog lidt vand i en elkeddel og overhæld hvidløgsfeddet med vandet
  • Step 14 Lad det stå et minut
  • Step 15 Rist sesamfrøene på en varm pande indtil de har en gylden farve
  • Step 16 Kom sesamfrø, olie, vand, sukker, soyasauce, salt, blancheret hvidløg, lime
  • Step 17 I en blender og blend
  • Step 18 Det kan godt tage op til 10 minutter før de små sesamfrø er helt blendede
  • Step 19 Tilsæt mere vand for en mere flydende konsistens
  • Step 20 Smag til med soyasauce og lime
  • Step 21 Server spidskålssalaten med den smagfulde gomadip.


Relaterede Indlæg

Sprød kålsalat med æble, selleri og valnødder

Sprød kålsalat med æble, selleri og valnødder

Denne opskrift på sprød kålsalat med æble, selleri og valnødder er min absolutte vinterfavorit. Den er frisk, sød, syrlig og knasende sprød. Jeg bruger hakket grønkål, som efterhånden kan købes alle steder. Derudover bruger jeg rød spidskål, æble, granatæblekerner, bladselleri, fint hakkede valnødder og så […]

Nem spidskålssalat

Nem spidskålssalat

En super lækker og nem spidskålssalat med pesto der passer til alt, hvis du spørger mig – og så indeholder den desuden kun tre ingredienser. Jeg havde en rest pesto (se opskrift her Hjemmelavet persillepesto) som jeg vendte den sprøde spidskål i. Når spidskål vendes […]



1 thoughts on “Spidskålssalat med pomelo og gomadip”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *