Quinoasalat med søde kartofler og peanuts

Quinoasalat med søde kartofler og peanuts

Denne opskrift på quinoasalat med søde kartofler og peanuts er en af mine nye favoritter.

Jeg er rimelig god til at bruge det jeg har i skabe og skuffer og så lave mad ud fra det. Det er noget jeg sætter stor ære i 🙂 Jeg hader nemlig at smide mad ud! Denne salat blev også resultatet af de rester jeg havde herhjemme. Den lækreste restesalat – som i øvrigt er utrolig mættende og fyldt med gode proteiner fra quinoaen.

Det er ingen hemmelighed at jeg elsker quinoa og jeg bruger det meget. Du kan læse meget mere om quinoa, hvordan du tilbereder det og dets gavnlige egenskaber i mit indlæg her Quinoasalat.

Min quinoasalat med søde kartofler og peanuts kan også sagtens gå som en vegetarisk måltidssalat. Men da vi spiste den forleden, serverede jeg den sammen med stegte kyllingeoverlår og gomadip . Det var virkelig lækkert. Opskriften på gomadip sinder du her Spidskålssalat med pomelo og gomadip – E du mere til den simple udgave, så prøv salaten sammen med min opskrift på Den lækreste cremefraiche dressing

 

Jeg laver ofte kyllingeoverlår med rygben når maden skal være nem. Jeg vælger altid de store kyllingelår – altid med rygben, da der er mere kød på. Jeg krydrer med salt, peber og krydderurter og lidt olie, ind i ovnen i ca. 45 minutter på 200 grader varmluft. Virkelig nemt og altid et hit hos både børn og voksne.

Saltede peanuts i salater kan virkelig noget. Generelt er jeg stor fan af saltede nødder i salater, det giver struktur til salaten og en skøn smag. Tåler man ikke peanuts, kan peanuts sagtens erstattes af, for eksempel, Saltede mandler.

salat med søde kartofler og peanuts

10 februar, 2021
: 4
: 15 min
: 20 min
: 35 min

Af:

Ingredienser
 • 1 dl lys quinoa (tør form)
 • 1 nip salt
 • Vand til kogning af quinoa
 • 300 g søde kartofler
 • 2 spsk. olivenolie
 • Salt
 • Hvidløgspulver
 • ½ rødt spidskål
 • ½ bundt bredbladet persille (basilikum kan også bruges)
 • 2 håndfulde saltede peanuts
 • Saften fra ½ citron.
Fremgangsmåde
 • Step 1 Kog den lyse quinoa efter anvisning på pakken, kom lidt salt i vandet
 • Step 2 Skræl de søde kartofler og skær dem i mundrette tern
 • Step 3 Kom dem på en bageplade, hæld olivenolie på
 • Step 4 Tilsæt lidt salt og hvidløgssalt og bag i ovnen i ca. 25 minutter på 200 grader varmluft
 • Step 5 Snit det røde spidskål helt fint, husk at skære stokken fra
 • Step 6 Når quinoaen er kogt, kom den i en skål
 • Step 7 Kom de bagte søde kartofler i skålen og bland det godt
 • Step 8 Hak persille og bland det i salaten
 • Step 9 Dryp med citronsaften
 • Step 10 Hak peanuts og pynt salaten med dem.


Relaterede Indlæg

Klassisk hummus

Klassisk hummus

Hummus kan varieres på rigtig mange måder, den helt klassiske hummus er dog ofte den jeg ender ud i. Jeg bruger altid lidt vand i min hummus. Det gør jeg for at den får en mere cremet konsistens – og så undgår jeg at skulle […]

Quinoasalat

Quinoasalat

Denne fyldige quinoasalat blev en slags tøm køleskabet salat. Selvom der ikke er kød i er den utroligt mættende grundet quinoa som blandt andet er spækket med proteiner.  Jeg er vild med at bage grøntsager/rodfrugter, tilsætte olie, hvidløg og krydderier, så giver det en virkelig […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *