Denne opskrift på quinoasalat med søde kartofler og peanuts er en af mine nye favoritter.
Jeg er rimelig god til at bruge det jeg har i skabe og skuffer og så lave mad ud fra det. Det er noget jeg sætter stor ære i 🙂 Jeg hader nemlig at smide mad ud! Denne salat blev også resultatet af de rester jeg havde herhjemme. Den lækreste restesalat – som i øvrigt er utrolig mættende og fyldt med gode proteiner fra quinoaen.
Det er ingen hemmelighed at jeg elsker quinoa og jeg bruger det meget. Du kan læse meget mere om quinoa, hvordan du tilbereder det og dets gavnlige egenskaber i mit indlæg her Quinoasalat.
Min quinoasalat med søde kartofler og peanuts kan også sagtens gå som en vegetarisk måltidssalat. Men da vi spiste den forleden, serverede jeg den sammen med stegte kyllingeoverlår og gomadip . Det var virkelig lækkert. Opskriften på gomadip sinder du her Spidskålssalat med pomelo og gomadip – E du mere til den simple udgave, så prøv salaten sammen med min opskrift på Den lækreste cremefraiche dressing
Jeg laver ofte kyllingeoverlår med rygben når maden skal være nem. Jeg vælger altid de store kyllingelår – altid med rygben, da der er mere kød på. Jeg krydrer med salt, peber og krydderurter og lidt olie, ind i ovnen i ca. 45 minutter på 200 grader varmluft. Virkelig nemt og altid et hit hos både børn og voksne.
Saltede peanuts i salater kan virkelig noget. Generelt er jeg stor fan af saltede nødder i salater, det giver struktur til salaten og en skøn smag. Tåler man ikke peanuts, kan peanuts sagtens erstattes af, for eksempel, Saltede mandler.
salat med søde kartofler og peanuts
Ingredienser
Fremgangsmåde