Quinoa tabouleh

Quinoa tabouleh

Quinoa tabouleh er en virkelig dejlig salat, som kan spises hele året rundt. Denne udgave er uhyre simpel – og hovedbestanden er (foruden quinoa) blot krydderurter samt tomater og agurk.

Quinoa tabouleh er meget proteinrig, grundet quinoa’en og fungerer derfor rigtig fint som den er. For eksempel kan den serveres med en Bønnedip eller en god dressing til, se denne: Den lækreste cremefraiche dressing. Eller server den med et stykke grillet kød eller fjerkræ og som tilbehør til grillmaden.

Tabouleh er oprindelig en mellemøstlig salat som er vegetarisk. Den er kendetegnet ved, at indeholde rigtig mange hakkede friske krydderurter, fint hakkede grøntsager, citron og olie. Normalt laves den på en base af bulgur eller couscous, se min opskrift med bulgur her

Det bedste ved en tabouleh er, at du kan tilsætte lige hvad du selv bedst kan lide. Det gælder både for hvilke krydderurter og hvilke grøntsager du vælger. Jeg vil næsen sige, at du ikke kan tilsætte for lidt krydderurter, dem må du endelig ikke spare på i denne salat

Jeg er ret vild med sådanne salater som denne quinoa tabouleh til frokost, det er nemt og mætter rigtig godt, selvom der hverken er kød eller fisk i. Hvis du er mere nysgerrig på quinoa og gerne vil du gerne læse mere om quinoa og dets gode egenskaber, så læs det jeg har skrevet i dette indlæg: Quinoasalat

Quinoa tabouleh

25 august, 2020
: 2
: 5 min
: 15 min
: 20 min

Af:

Ingredienser
  • 1 dl lys quinoa (i tør form)
  • ½ agurk
  • 15 cherrytomater
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 håndfuld basilikum
  • Frisk citronsaft
  • 1 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
  • Step 1 Kog quinoa efter anvisning på pakken med lidt salt
  • Step 2 Mens quinoa’en koger
  • Step 3 skyl og halver agurken gennem midten
  • Step 4 Skrab det bløde ud af agurken og skær den i halve skiver
  • Step 5 Skyl og skær tomaterne i både
  • Step 6 Pil rødløget og hak det meget fint
  • Step 7 Skyl og hak krydderurterne
  • Step 8 Når den kogte quinoa er kølet af, blandes hele sammen
  • Step 9 Dryp med frisk citronsaft, hæld olien på
  • Step 10 Tilsæt lidt salt og peber
  • Step 11 Server med en god dressing eller hummus

Relaterede Indlæg

Klassisk hummus

Klassisk hummus

Hummus kan varieres på rigtig mange måder, den helt klassiske hummus er dog ofte den jeg ender ud i. Jeg bruger altid lidt vand i min hummus. Det gør jeg for at den får en mere cremet konsistens – og så undgår jeg at skulle […]

Quinoasalat

Quinoasalat

Denne fyldige quinoasalat blev en slags tøm køleskabet salat. Selvom der ikke er kød i er den utroligt mættende grundet quinoa som blandt andet er spækket med proteiner.  Jeg er vild med at bage grøntsager/rodfrugter, tilsætte olie, hvidløg og krydderier, så giver det en virkelig […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *