Quinoa tabouleh er en virkelig dejlig salat, som kan spises hele året rundt. Denne udgave er uhyre simpel – og hovedbestanden er (foruden quinoa) blot krydderurter samt tomater og agurk.
Quinoa tabouleh er meget proteinrig, grundet quinoa’en og fungerer derfor rigtig fint som den er. For eksempel kan den serveres med en Bønnedip eller en god dressing til, se denne: Den lækreste cremefraiche dressing. Eller server den med et stykke grillet kød eller fjerkræ og som tilbehør til grillmaden.
Tabouleh er oprindelig en mellemøstlig salat som er vegetarisk. Den er kendetegnet ved, at indeholde rigtig mange hakkede friske krydderurter, fint hakkede grøntsager, citron og olie. Normalt laves den på en base af bulgur eller couscous, se min opskrift med bulgur her
Det bedste ved en tabouleh er, at du kan tilsætte lige hvad du selv bedst kan lide. Det gælder både for hvilke krydderurter og hvilke grøntsager du vælger. Jeg vil næsen sige, at du ikke kan tilsætte for lidt krydderurter, dem må du endelig ikke spare på i denne salat
Jeg er ret vild med sådanne salater som denne quinoa tabouleh til frokost, det er nemt og mætter rigtig godt, selvom der hverken er kød eller fisk i. Hvis du er mere nysgerrig på quinoa og gerne vil du gerne læse mere om quinoa og dets gode egenskaber, så læs det jeg har skrevet i dette indlæg: Quinoasalat
Quinoa tabouleh
Ingredienser
Fremgangsmåde