Hummus kan varieres på rigtig mange måder, den helt klassiske hummus er dog ofte den jeg ender ud i.
Jeg bruger altid lidt vand i min hummus. Det gør jeg for at den får en mere cremet konsistens – og så undgår jeg at skulle bruge for meget olie, som gør en hummus meget fed og faktisk noget af en kaloriebombe!
Tricket er at bruge en rigtig god olivenolie som ikke smager harsk og som ikke giver en bitter bismag.
Jeg har altid en dåse kikærter stående, da det oftest er impulsivt når jeg laver hummus.
I denne opskrift kan du bruge enten udblødte og kogte kikærter eller dem fra dåse, som er drænet og skyllet.
Hummus
Ingredienser
- 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
- 4 spsk. olivenolie
- 4 spsk. vand
- 2 spsk. tahin
- Saften fra ½ citron
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. Spidskommen
- ½ tsk. Cayennepeber
- Salt og lidt peber
Fremgangsmåde
- Step 1 Kom alle ingredienserne i en minihakker eller en blender
- Step 2 Blend til hummus’en har den ønskede konsistens
- Step 3 Tilsæt evt. mere vand
- Step 4 Smag til med salt og citronsaft.
6 thoughts on “Klassisk hummus”