Klassisk hummus

Klassisk hummus

Hummus kan varieres på rigtig mange måder, den helt klassiske hummus er dog ofte den jeg ender ud i.

Jeg bruger altid lidt vand i min hummus. Det gør jeg for at den får en mere cremet konsistens – og så undgår jeg at skulle bruge for meget olie, som gør en hummus meget fed og faktisk noget af en kaloriebombe! 

Tricket er at bruge en rigtig god olivenolie som ikke smager harsk og som ikke giver en bitter bismag.

Jeg har altid en dåse kikærter stående, da det oftest er impulsivt når jeg laver hummus.

I denne opskrift kan du bruge enten udblødte og kogte kikærter eller dem fra dåse, som er drænet og skyllet.

Hummus

16 marts, 2020
: 1 portion
: 5 min
: 5 min
: 10 min
: Easy

Af:

Ingredienser
  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
  • 4 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. vand
  • 2 spsk. tahin
  • Saften fra ½ citron
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. Spidskommen
  • ½ tsk. Cayennepeber
  • Salt og lidt peber
Fremgangsmåde
  • Step 1 Kom alle ingredienserne i en minihakker eller en blender
  • Step 2 Blend til hummus’en har den ønskede konsistens
  • Step 3 Tilsæt evt. mere vand
  • Step 4 Smag til med salt og citronsaft.

Relaterede Indlæg

Quinoasalat

Quinoasalat

Denne fyldige quinoasalat blev en slags tøm køleskabet salat. Selvom der ikke er kød i er den utroligt mættende grundet quinoa som blandt andet er spækket med proteiner.  Jeg er vild med at bage grøntsager/rodfrugter, tilsætte olie, hvidløg og krydderier, så giver det en virkelig […]

Cremet linsesuppe med tomat og kokosmælk

Cremet linsesuppe med tomat og kokosmælk

Denne opskrift på cremet linsesuppe med tomat og kokosmælk er skøn på en grå og kold dag. Det er en let spicy suppe med masser af smag.  Jeg er forkølet og fik sådan lyst til en varm suppe (som jeg kunne smage!). Der er masser […]



6 thoughts on “Klassisk hummus”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.