Kartoffel-porre suppe

Kartoffel-porre suppe

Kartoffel-porre suppe er uden tvivl, den ret jeg har lavet flest gange. Det er min søns livret – og jeg tror vi får den rundt regnet én gang hver 14. dag. 

Det smager jo også bare godt. Tror aldrig vi bliver trætte af at spise det.

Endnu en rigtig god måde til, at få sit barn til at spise grøntsager. 

Vi får altid bacon (indimellem udskifter jeg bacon med sprød parmaskinke, ristes i ovnen som bacon) og rugbrøds croutoner til – se opskrift her Rugbrødscroutoner. Det mætter godt og jeg kan bruge rester af det rugbrød vi ellers ikke får spist. Endeskiver eller tørt rugbrød er perfekt at lave croutoner af 🙂 

Tip: Jeg laver ofte en meget stor portion kartoffel-porre suppe og fryser resten ned. Det er så rart at have mad klar i fryseren til de lidt pressede dage. 

En anden lækker cremet suppe er denne gulerodssuppe, det er helt klart på top 3 over vores yndlings supper Spicy og cremet gulerodssuppe

Kartoffel-porre suppe

10 februar, 2020
: 4
: Easy

Af:

Ingredienser
 • 4 store bagekartofler
 • 2-3 porrer
 • 2 fed hvidløg
 • Timian (gerne frisk, ellers tørret)
 • 2 spsk. olie
 • Ca. 1 L. Grøntsags bouillon
 • Salt og peber
 • 200 g bacon i tern
 • Purløg
 • Rugbrødscroutoner
Fremgangsmåde
 • Step 1 Skær porrer i ringe
 • Step 2 Skræl kartofler og skær i tern
 • Step 3 Pil hvidløg og skær det i tern kom det hele i en gryde
 • Step 4 Svits i olie i nogle minutter
 • Step 5 Hæld grøntsags bouillon på
 • Step 6 Tilsæt salt, peber og timian
 • Step 7 Lad det koge under låg i 30 min
 • Step 8 Steg bacon i ovnen
 • Step 9 Blend suppen direkte i gryden med en stavblender
 • Step 10 Den skal være helt glat
 • Step 11 Smag til med salt og peber
 • Step 12 Server med bacon og rugbrødscroutoner

Relaterede Indlæg

Klassisk hummus

Klassisk hummus

Hummus kan varieres på rigtig mange måder, den helt klassiske hummus er dog ofte den jeg ender ud i. Jeg bruger altid lidt vand i min hummus. Det gør jeg for at den får en mere cremet konsistens – og så undgår jeg at skulle […]

Quinoasalat

Quinoasalat

Denne fyldige quinoasalat blev en slags tøm køleskabet salat. Selvom der ikke er kød i er den utroligt mættende grundet quinoa som blandt andet er spækket med proteiner.  Jeg er vild med at bage grøntsager/rodfrugter, tilsætte olie, hvidløg og krydderier, så giver det en virkelig […]4 thoughts on “Kartoffel-porre suppe”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *