Herhjemme spiser vi ikke suppe uden croutoner (og vi spiser ufattelig meget suppe! :)). Det er som regel rugbrødscroutoner jeg laver, da jeg altid har rugbrød til madpakker.
Det er en super god måde at få brugt sit halv (eller hel) gamle rugbrød på. Skær skiver af rugbrød i tern og kom dem i en pose og så i fryseren, på den måde har du altid til at lave en omgang hurtige rugbrødscroutoner. Brug også gerne endeskiverne.
Brug dem som topping på salater, som snack i madpakken eller som eftermiddags snack.
En anden måde at få brugt noget kedeligt rugbrød er at lave små rugbrødshapsere, se denne opskrift på stenbidderrogn med på sprøde rugbrød: Stenbidderrogn
Jeg varierer ofte krydderierne, noglegange bruger jeg paprika, hvidløg og salt. Andre gange bruger jeg også enten timian eller rosemarin og chiliflager.
Tip: Rugbrødscroutonerne virker bløde når du tager dem ud af ovnen. Lad dem køle af et øjeblik, her vil de hurtigt blive mere sprøde.
Rugbrødscroutoner
Ingredienser
- 5 skiver rugbrød skåret i tern
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. frisk eller tørret timian
- 1 tsk. paprika
- 1 fed hvidløg hakket
- 1 tsk. salt
Fremgangsmåde
- Step 1 Bland alle ingredienserne.
- Step 2 Sørg for at få olien fordelt på alle rugbrødsstykkerne
- Step 3 Kom det på en bageplade med bagepapir
- Step 4 Bag i en varm ovn på 180 grader i ca. 20 min.
4 thoughts on “Rugbrødscroutoner”