Bagt butternut squash salat

Bagt butternut squash salat

Denne opskrift på bagt butternut squash salat er virkelig skøn. Den kan serveres lun eller laves i forvejen og serveres kold.

Den bagte søde butternut squash får en skøn mild smag af hvidløg og de sprøde og syrlige granatæblekerner som knaser, passer rigtig godt til.

Når jeg bruger fetaost, bruger jeg altid en hel blok som jeg smuldrer. Der er mere smag i end de fetaost der kan købes i tern og som ligger i en lage.

Lidt om butternut squash

Butternut squash er en vintersquash og den hører til moskusgræskarfamilien. Butternut squash har en bleg, tynd og hård skal, mens græskarkødet har en flot orange farve. Den er sød og mild med en nøddeagtig smag, hvilket kommer rigtigt frem når den bages i ovnen, som denne opskrift på bagt butternut squash salat. Hvis du synes, at hokkaido græskar er for kraftig i smagen, kan jeg klart anbefale at du prøver butternut squash fordi den er så meget mildere i smagen. 

Butternut squash er super sundt. Det har et lavt energiindhold og indeholder mineraler som kalium, magnesium og calcium.

Jeg er stor fan af at bage alle former for grøntsager og bruge det som tilbehør til aftensmaden. I min optik er der ikke den grøntsag som ikke smager skønt når den bliver bagt i ovnen. Hvis du har mod på det, så prøv endelig en af mine andre opskrifter, for eksempel Bagte grøntsager med persilleolie.

Denne bagt butternut squash den har jeg serveret ved flere lejligheder. Senest til min søns fødselsdag, hvor vi også fik forskellige tærter, Kyllingefrikadeller med squash og timian og en masse andet. Salaten er altid et hit – og så gør det heller ikke noget at den også er virkelig pæn <3.

Bagt butternut squash salat

12 januar, 2021
: 4
: 10 min
: 30 min
: 40 min

Af:

Ingredienser
  • 1 butternut squash
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • Et bundt krus persille
  • Kernerne fra ½ granatæble
  • 200 g fetaost
Fremgangsmåde
  • Step 1 Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Step 2 Skær begge ender af butternut squashen
  • Step 3 Stil den på højkant og skær skrællen af med en skarp kniv
  • Step 4 Halver den skrællede butternut squash og skær den i tynde både ca. 1 cm i tykkelse
  • Step 5 Kom dem på en bageplade og tilsæt olievnolie
  • Step 6 Pil hvidløget og hak det fint
  • Step 7 Bland det rundt på butternut squash stykkerne
  • Step 8 Og tilsæt salt
  • Step 9 Bag dem i oven i ca. 20-30 minutter indtil de har fået farve og er blevet møre
  • Step 10 Halver et granatæble og tryk granatæblekernerne ud
  • Step 11 Hak persillen
  • Step 12 Tag butternut squashen ud af ovnen, kom dem på et fad
  • Step 13 Bland persillen i og vend det rundt
  • Step 14 Tilsæt granatæblekerner og smuldr fetaosten henover
  • Step 15 Serveres lun eller kold.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *