Mine kyllingefrikadeller med squash og timian bliver altid spist med stor nydelse af både børn og voksne hjemme hos os.
Jeg laver altid den samme opskrift – og jeg kan love, at den efterhånden er blevet gennemtestet adskillige gange de seneste år.
Den revne squash indeholder masser af væske, derfor skal der ikke tilføjes noget andet væske til farsen. Squashen medfører desuden også at frikadellerne ikke bliver tørre.
For at få den bedste fars anbefaler jeg at den trækker på køl mindst en times tid. Bruger du glutenfri havregryn er frikadellerne tilmed også både gluten- og laktosefri. Jeg bruger altid frisk timian, men tørret går også an. Når farsen står og trækker kan havregrynene suge væden fra den fugtige squash og farsen bliver helt perfekt.
Kyllingefrikadeller er fedtfattige grundet det meget magre kyllingekød og når de tilmed er blandet med en masse grøntsager, får vi endnu flere frikadeller af samme mængde kød.
Vi spiser kyllingefrikadeller enten med ovnkartofler, bagte rodfrugter, pasta med pesto samt gnavegrøntsager eller salat og en god dressing (se opskrift her Den lækreste cremefraiche dressing eller denne fetacreme Aspargesbroccoli med fetacreme).
Kyllingefrikadellerne kan med fordel fryses ned i mindre portioner og bruges til madpakken.
Kyllingefrikadeller med squash og timian
Ingredienser
Fremgangsmåde
4 thoughts on “Kyllingefrikadeller med squash og timian”