Vegetarisk lasagne er super sundt og det er en skøn måde at få spist en masse grøntsager på.
Har man nogle grøntsagsrester i køleskabet der er ved at være kedelige, så steg dem på en pande med olie, salt og peber og brug dem i en lasagne.
Denne opskrift på vegetarisk lasagne med spinat og svampe blev til fordi jeg selv havde en del forskellige grøntsager der skulle bruges. Jeg har brugt hakket spinat fra frost (for at tømme ud af min fryser), men det kunne med fordel have være frisk babyspinat. Jeg har brugt portobellosvampe, men der kan bruges alle slags svampe eller champignon.
Mange ved ikke at der er protein i svampe – ikke nok med det, så er denne lasagne fyldt med vitaminer og mineraler herunder K-vitamin, folat, kalium og calcium.
Foruden proteiner og masser af gode mikronæringsstoffer, så indeholder portobello svampe umami. Umami er den 5. grundsmag og jeg kan bedst beskrive den, som at den giver mundfylde og at den giver en tilfredsstillende og rig smag. Der er altså masser af smag i denne lækre lasagne.
I denne opskrift kan der bruges en færdigkøbt bechamelsauce, eller man kan vælge at lave den selv.
Her er en nem opskrift på en portion:
2 spsk. smør
2 spsk. hvedemel
4 dl mælk (gerne let eller sødmælk)
Revet muskatnød
Salt og peber
Smelt smørret i en kasserolle og kom hvedemelet i. Rør godt, så alt melet er blandet godt sammen med smørret. Tilsæt mælken og varm den langsomt op, rør ofte. Tilsæt krydderierne og smag til.
Jeg serverede en frisk (og proteinrig) spidskålssalat til, se opskriften her Nem spidskålssalat.
Lagagne med spinat og svampe

Ingredienser
- 350 g frossen hakket spinat, eller frisk babyspinat
- 300-400 g portobello svampe, eller champignon
- 1 porre
- 1 fed hvidløg
- Salt og peber
- 1 spsk. olivenolie
- 2 tsk. hvid balsamico
- 1 portion bechamelsauce
- 3 håndfulde revet ost
- 1 håndfuld rasp
- Fuldkorns lasagneplader
Fremgangsmåde
- Step 1 Optø den frosne spinat
- Step 2 Rens porren og skær den i tynde halve ringe
- Step 3 Hak hvidløg og svits det på en pande med olivenolie sammen med porren
- Step 4 Skær svampene i grove tern og kom dem med på panden
- Step 5 Smag til med salt, peber og hvid balsamico
- Step 6 Tilsæt til sidst den optøede hakkede spinat
- Step 7 Rød godt og smag igen til med salt og peber
- Step 8 Kom et tyndt lag af spinat/svampe massen i bunden af et ovnfast fad
- Step 9 Læg lagvist lasagneplader, spinatfyld og bechamelsauce i fadet
- Step 10 Drys med revet ost, salt og rasp på det øverste lag
- Step 11 Bag i ovnen på 180 grader i ca. 35 min.
1 thoughts on “Vegetarisk lasagne med spinat og svampe”