Spaghetti med salviesmør og kantareller

Spaghetti med salviesmør og kantareller

Denne lækre spaghetti med salviesmør og kantareller er den perfekte efterårs-pastaret. Det er ikke en slanke-ret, til gengæld kan jeg garantere, at den smager fuldstændig fantastisk. Spaghetti med salviesmør og kantareller er perfekt at servere til gæster eller blot en hverdag, hvor maden ikke behøver tage lang tid.

Kantareller er fantastiske. Jeg elsker at svitse dem i smør og jeg må indrømme at denne salviesmør er yderst vanedannende. Hvis du endnu ikke har lavet salviesmør, så er det om at komme i gang! Køb en salvieplante og plant den i en potte på altanen eller i haven, så har du altid salvie lige ved hånden.

Lidt om salvie og kantareller

Salvie er egentlig en staude, men kan bruges i madlavningen lidt ligesom som en krydderurt. Den har en intens og aromatisk smag som er meget gennemtrængende. Det er derfor yderst vigtigt ikke at bruge for meget salvie, det vil simpelthen ødelægge hele retten. Salvie fungerer godt i lidt fede retter, for eksempel retter med smør, fløde og eller kød. I denne opskrift på spaghetti med salviesmør og kantareller giver salvien et skønt pift til den fede smør og nøddeagtige kantareller.

Kantarellerne er i sæson lige nu. Skovene rundt omkring i landet bugner i øjeblikket med kantareller og svampejagt kan være en virkelig hyggelig familieaktivitet. Jeg er dog ikke selv en øvet svampesamler, det er mange år siden jeg har samlet svampe i skoven…. (Det må jeg se at få rettet op på!) Disse fine kantareller har jeg blot købt i mit lokale supermarked 🙂

Kantareller får en lidt mild og nøddeagtig smag når de steges i smør. De har et forholdsvist lavt energiindhold og så indeholder de en del kostfibre, samt kalium og C-vitamin. Kantareller er altså super sunde. Der kan dog være ret meget jord på og det kan godt give lidt besvær. Den korrekte måde, at rense kantareller på er, at børste dem med en lille børste/pensel, men hvis kantarellerne er fyldt med jord, så plejer jeg at skylle dem hurtigt under vandhanen.. Hellere det, end jord i maden 🙂

Denne vegetariske spaghetti med salviesmør og kantareller har masser af smag og prikken over i’et er den revet parmesanost på toppen.

En anden skøn vegetarisk pastaret er denne Vegetarisk lasagne med spinat og svampe.

Spaghetti med salviesmør og kantareller

9 september, 2020
: 2

Af:

Ingredienser
  • 50 g smør
  • 5-7 blade frisk salvie
  • 200 g kantareller
  • Salt og peber
  • 200 g spaghetti
  • 100 g revet parmesan
Fremgangsmåde
  • Step 1 Rens kantarellerne og fjern alle jordrester
  • Step 2 Kog ca. 2 L. vand (husk salt) i en gryde
  • Step 3 Kom spaghettien i vandet når det koger
  • Step 4 Kog spaghettien efter anvisning på pakken
  • Step 5 Sig vandet fra når spaghettien er kogt
  • Step 6 Lad det stå i gryden
  • Step 7 Tænd for en stegepande på høj varme og smelt smørret
  • Step 8 Kom salviebladene på panden mens smørret brunes lidt
  • Step 9 Tilsæt kantarellerne og svits dem i salviesmørret
  • Step 10 Tilsæt lidt salt og peber
  • Step 11 Svits kantarellerne i 2-3 minutter
  • Step 12 Kom den kogte spaghetti på panden og vend den godt i salviesmør og kantareller
  • Step 13 Smag til med salt og peber
  • Step 14 Servér med det samme og kom revet parmesanost på toppen.

Relaterede Indlæg

Klassisk hummus

Klassisk hummus

Hummus kan varieres på rigtig mange måder, den helt klassiske hummus er dog ofte den jeg ender ud i. Jeg bruger altid lidt vand i min hummus. Det gør jeg for at den får en mere cremet konsistens – og så undgår jeg at skulle […]

Quinoasalat

Quinoasalat

Denne fyldige quinoasalat blev en slags tøm køleskabet salat. Selvom der ikke er kød i er den utroligt mættende grundet quinoa som blandt andet er spækket med proteiner.  Jeg er vild med at bage grøntsager/rodfrugter, tilsætte olie, hvidløg og krydderier, så giver det en virkelig […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *