Fuldkornsnudler med oksekød og broccoli

Fuldkornsnudler med oksekød og broccoli

Disse fuldkornsnudler med oksekød og broccoli er en virkelig nem og sund hverdagsret. Retten er dejlig mild i smagen og derfor meget børnevenlig. Der er sød chilisauce i, men da det kun er meget lidt, giver det blot god smag til retten, som hverken er stærk eller krydret. Du kan dog sagtens skrue lidt op for både fiskesauce og sød chilisauce, hvis du ønsker en mere krydret smag.

Det er utrolig nemt at lave fuldkornsnudler med oksekød og broccoli. Det tager maksimalt 30 minutter fra du går i gang, til retten kan serveres.

Som jeg har skrevet flere gange tidligere, så er jeg selv stor fan af disse hurtige og simple hverdagsretter, især fordi min egen hverdag også er tæt pakket, ligesom så mange andres 🙂

Jeg bruger fuldkornsnudler, men du kan sagtens bruge almindelige nudler uden fuldkorn.

Jeg tror mange kan genkende, at der ofte kommer en pakke hakket oksekød i kurven når man er ude og handle. Oftest er det bare de samme 2-3 retter vi bruger det til… Derfor er denne nudelret et super alternativ til for eksempel pastaretter med oksekød.

Tips til tilberedningen

Når du steger hakket oksekød er det en rigtig god idé, at stege kødet rigtig godt igennem. Kødet skal brunes og der må gerne komme lidt stegeskorpe på. Når du har tilsat chilisauce, skal der være ret god krydret smag i kødet. Den stærke krydrede smag aftager når du tilsætter nudler og broccoli.

For at slippe for at skulle vaske for mange gryder op, gør jeg altid det, at jeg i det sidste minut af kogetiden for nudlerne, kommer broccoli ned i gryden sammen med nudlerne. På den måde ”sparer” jeg en gryde – og jeg har det mindre opvask senere 🙂

Når vi spiser fuldkornsnudler med oksekød og broccoli herhjemme, laver jeg altid en skål med snack gulerødder til – og så kan jeg godt finde på at hælde mere chilisauce på min egen portion 🙂

Hvis du er vild med nemme og hurtige hverdagsretter, kan jeg anbefale denne lækre Pasta med tuncreme

Fuldkornsnudler med oksekød og broccoli

20 august, 2020
: 4
: 10 min
: 20 min
: 30 min

Af:

Ingredienser
 • 250 g fuldkorns æggenudler
 • 400 g hakket oksekød
 • 2 spsk. olivenolie
 • 1 broccolihoved delt i små buketter
 • 1 løg hakket fint
 • 4 spsk. sød chilisauce
 • 2 tsk. fiskesauce (kan udelades)
 • Saften fra 1 lime
 • Salt og peber
 • Forårsløg til pynt
Fremgangsmåde
 • Step 1 Tænd en pande, en sauterpande eller wok egner sig godt
 • Step 2 Kom det hakkede løg og olivenolie på panden
 • Step 3 Steg løgene indtil de er klare
 • Step 4 Kom oksekødet ved
 • Step 5 Brun kødet godt og tilsæt salt og peber
 • Step 6 Når kødet er gennemstegt og let brunet
 • Step 7 Tilsættes sød chilisauce og fiskesauce
 • Step 8 Sæt vand over i en stor gryde og bring det i kog
 • Step 9 Når vandet koger tilsættes nudlerne
 • Step 10 Kog dem i 4 min
 • Step 11 Tilsæt broccolibuketterne og kog 1 minut
 • Step 12 Si vandet fra og hæld nudler og broccoli på panden til kødet.
 • Step 13 Bland det godt sammen og hæld limesaft på
 • Step 14 Smag til med evt. mere fiske- eller chilisauce
 • Step 15 Server og pynt med forårsløg i skiver.


Relaterede Indlæg

Kartoffel-porre suppe

Kartoffel-porre suppe

Kartoffel-porre suppe er uden tvivl, den ret jeg har lavet flest gange. Det er min søns livret – og jeg tror vi får den rundt regnet én gang hver 14. dag.  Det smager jo også bare godt. Tror aldrig vi bliver trætte af at spise […]

Hjemmelavede kyllingenuggets

Hjemmelavede kyllingenuggets

En nem og lækker børne – og voksenvenlig ret herhjemme er hjemmelavede kyllingenuggets.De er utrolig simple at lave og det tager ingen tid. De smager så godt, de er lækre sprøde udenpå og skønne og saftige indeni. Hjemmelavede kyllingenuggets kan bruges med alverdens tilbehør, prøv […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *