Pasta med tuncreme

Pasta med tuncreme

Denne opskrift på pasta med tuncreme er uhyre simpel og meget hurtig at lave.

Jeg har været tilbage på arbejde efter sommerferie i nogle uger nu. Men fra i morgen starter hverdagen rigtigt op igen, når min søn skal tilbage i skole. Min hverdag er normalt rimelig presset (som så mange andre børnefamilier) og jeg har brug for, at have en klar plan for aftensmaden. Derfor laver jeg som regel en madplan og handler ind til 3-4 dage ad gangen, mere er der ikke plads til i mit lille køleskab 🙂

Pasta og hverdagsmad

Aftensmaden skal i hverdagen være nemt – og denne pasta med tuncreme er en hverdagsret jeg laver på dage, hvor jeg er sent hjemme og aftensmaden skal gå hurtigt. Det er meget nemt at gå til, med få ingredienser og der går maksimalt 20 minutter, så er maden klar.

Som så mange andre børnefamilier, laver jeg også en del retter med pasta. Pasta er hurtigt og nemt og de fleste børn elsker det (det gør jeg nu også selv). Jeg prøver at variere og eksperimentere med mange forskellige pastaretter, nok mest for min egen skyld, men også fordi jeg ønsker at min søn spiser så varieret som muligt.

Pasta fås i utallige slags og det kan være en jungle, hvilket mærke, hvilken type osv. man skal købe. Mit bedste råd er, at prøve sig frem indtil man finder det pastamærke man bedst kan lide. Vigtigst af alt er, at koge sin pasta med rigeligt salt i vandet og kog dem al dente – der er ikke noget værre end udkogt pasta, hvis du spørger mig!

Denne pasta med tuncreme smager virkelig skønt. Den pikante flødeost går rigtig godt sammen med tun og tunsovsen er skøn, cremet og mild. Det kan være rigtig godt at smage sovsen til med lidt æblecidereddike – så kommer der bedre balance i smagen.

Tun bruges af mange i kolde retter, ofte til frokost eller i salater. Har du aldrig prøvet en varm ret med tun, så skal du virkelig give det et forsøg, jeg vil næsten vædde med, at det bliver en succes.

Til denne ret plejer jeg at servere gnavegrøntsager eller lynstegte aspargesbroccoli, dem kan du læse lidt mere om her: Aspargesbroccoli med fetacreme 

Pasta med tuncreme

9 august, 2020
: 4
: 20 min

Af:

Ingredienser
 • Ca. 300 g pasta
 • 2 dåser tun i vand
 • 200 g pikant flødeost
 • 1 dl mælk
 • 1 lille løg
 • 2 tsk. æble cider eddike
 • 1 spsk. olivenolie
 • Salt og peber
 • Pynt: Brøndkarse
Fremgangsmåde
 • Step 1 Kog ca. 2 L. vand i en gryde
 • Step 2 Når vandet koger, kommes pastaen i
 • Step 3 Kog efter anvisning på pakken
 • Step 4 Mens pastaen koger: Pil og hak løget fint
 • Step 5 Varm en pande og tilsæt olie
 • Step 6 Svits løget indtil det er klart (et par min)
 • Step 7 Åben dåserne med tun og dræn vandet fra
 • Step 8 Kom tunen på panden og steg sammen med løg
 • Step 9 Steg et par minutter
 • Step 10 Tilsæt pikant flødeosten og mælk, rør godt og varm det igennem
 • Step 11 Tilsæt salt, peber og æblecider eddike
 • Step 12 Smag til
 • Step 13 Når pastaen er kogt færdig, serveres retten med det samme
 • Step 14 Pynt med brøndkarse

Relaterede Indlæg

Stegt kyllingebryst i cremet pikant sauce

Stegt kyllingebryst i cremet pikant sauce

Denne opskrift på stegt kyllingebryst i cremet pikant sauce er en virkelig skøn hverdagsret. Saucen er lækker cremet og mild i smagen og kyllingen er saftig og smagfuld. Egentlig er retten utrolig simpel og den tager maksimalt 35 minutter at lave. En af det gode […]

Cannelloni med ricotta og squash

Cannelloni med ricotta og squash

Cannelloni er en klassisk Italiensk pastaret. Den består af store pastaruller (lavet af friske lasagneplader) med fyld og tomatsauce og herefter er de bagt i ovnen. Det er en utrolig nem og velsmagende ret. En klassisk cannelloni er vegetarisk, hvilket denne opskrift også er. Denne […]3 thoughts on “Pasta med tuncreme”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *