Bagte grøntsager

Bagte grøntsager

Bagte grøntsager kan laves på ti tusinde måder og der er ingen regler. Det gælder blot om at bruge de grøntsager du bedst kan lide. Når jeg ikke kan finde på, hvad vi skal have som tilbehør til vores aftensmad, så ender jeg ofte med at lave bagte grøntsager. Det gør jeg fordi det er nemt. Det passer sig selv i ovnen og så kan jeg bruge alle mulige forskellige slags grøntsager eller rodfrugter. Det er sjældent, at jeg laver den helt samme version.

Denne her version af bagte grøntsager, er dog blevet lidt af en favorit – og næst efter min opskrift på Honningbagte rodfrugter, har denne kombination været storfavorit herhjemme hele sommeren.

Jeg bager gulerødder, majs og kartofler i 20 minutter før jeg kommer de resterende grøntsager ved, det gør jeg for at squash, peberfrugt og tomater ikke bliver helt brændte.

Bagte grøntsager er en dejlig nem måde at få brugt en masse rester på. Det kan nemt være en tøm-køleskabet-ret. Jeg håber denne opskrift kan være en inspiration til, hvordan du kan få brugt resterne af de grøntsager du har liggende i grøntsagsskuffen 🙂

Bagte grøntsager

13 september, 2020
: 4
: 35 min
: 40 min

Af:

Ingredienser
  • 400 g små kartofler
  • 200 g snack gulerødder
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 håndfulde cherry tomater
  • 2 friske majskolber
  • ½ squash
  • ½ hvidløg
  • Frisk rosemarin
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt
Fremgangsmåde
  • Step 1 Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Step 2 Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i halve
  • Step 3 Skær gulerødderne igennem på langs
  • Step 4 Skær squash og peberfrugt i grove stave
  • Step 5 Tag blade af majskolberne
  • Step 6 Skær hver majskolbe i 3 mindre stykker
  • Step 7 Tag et helt hvidløg og skær det gennem midten
  • Step 8 Kom gulerødder, kartofler og majskolber i en bradepande
  • Step 9 Kom salt og olie på
  • Step 10 Bag det i 20 minutter
  • Step 11 Tænd en pande og varm den godt op
  • Step 12 Steg det halve hvidløg, så det bliver let branket
  • Step 13 Sluk for panden og
  • Step 14 Kom resten af grøntsagerne samt rosemarin og hvidløg i bradepanden og bag yderligere 15 minutter ved 180 grader.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *