Cremet tomatsuppe med mascarpone

Cremet tomatsuppe med mascarpone

Denne opskrift på cremet tomatsuppe med mascarpone er absolut verdens lækreste tomatsuppe.

Suppen er virkelig nem, da den er lavet på hakkede tomater fra dåse, noget de fleste af os altid har i køkkenskabene. Der er masser af dejlig smag i denne suppe, særligt fra løg og de friske krydderurter.

Suppen er et hit både hos børn og voksne og fantastisk til denne efterårstid som vi er i lige nu.

 

Lidt om mascarpone

Der er mange som ikke ved hvad mascarpone er og hvordan de kan bruge det i deres madlavning.

Mascarpone er en mild friskost lavet på fløde. Den har derfor et forholdsvis højt fedtindhold. Mascarpone forbindes nok mest med det søde køkken i italienske desserter, men mascarpone kan sagtens bruges i det salte køkken også. Mascarpone er utrolig cremet og kan med fordel bruges i for eksempel pastaretter og tærter – eller i denne skønne suppe.

Jeg serverer min lækre cremet tomatsuppe med mascarpone med Hjemmelavede brødcroutoner og Krydrede kikærter sammen med ekstra topping af krydderurter og en lille skefuld ekstra mascarpone. I min verden er topping til suppe utrolig vigtig og der må gerne være flere forskellige topping. Et lækkert stykke brød eller flutes med smør på skal der også til. Hvis du skulle have tid til at bage det selv, kan jeg virkelig anbefale at bage et koldkævet brød. Det er så utrolig nemt og smager bare fantastisk. Min brød-favorit er mit Ølandshvedebrød.

Cremet tomatsuppe med mascarpone

5 oktober, 2020
: 4
: 10 min
: 20 min
: 30 min

Af:

Ingredienser
  • 3 dåser hakkede tomater
  • 600 ml vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 3 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stor håndfuld frisk hakket basilikum
  • Et par stilke frisk timian (nip bladene af stilkene)
  • 1 tsk. tørret timian
  • 2 spsk. mascarpone
  • Salt og peber
  • 1 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
  • Step 1 Hak løg og hvidløg og svits det i en gryde med olivenolie
  • Step 2 Når løgene er klare, hældes de hakkede tomater i
  • Step 3 Tilsæt vand, bouillon, salt og peber, friske og tørrede krydderurter
  • Step 4 Lad det små simre i 20 minutter
  • Step 5 Smag suppen til med salt og peber og evt. flere krydderurter
  • Step 6 Tag suppen af varmen og blend den helt fin med en stavblender
  • Step 7 Rør mascarpone i og smag igen til med evt. salt og peber
  • Step 8 Server med croutoner, brød og krydrede kikærter.

Relaterede Indlæg

Klassisk hummus

Klassisk hummus

Hummus kan varieres på rigtig mange måder, den helt klassiske hummus er dog ofte den jeg ender ud i. Jeg bruger altid lidt vand i min hummus. Det gør jeg for at den får en mere cremet konsistens – og så undgår jeg at skulle […]

Quinoasalat

Quinoasalat

Denne fyldige quinoasalat blev en slags tøm køleskabet salat. Selvom der ikke er kød i er den utroligt mættende grundet quinoa som blandt andet er spækket med proteiner.  Jeg er vild med at bage grøntsager/rodfrugter, tilsætte olie, hvidløg og krydderier, så giver det en virkelig […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *