Cannelloni med oksekød og ricotta

Cannelloni med oksekød og ricotta

Disse cannelloni med oksekød og ricotta smager fuldstændig fantastisk. Normalt laver jeg cannelloni vegetarisk, denne variant med oksekød er virkelig også skøn. I virkeligheden er det faktisk bare en anderledes måde, at lave en lasagne på.

Selve kødfyldet kan laves helt som du kan lide det. Jeg havde lyst til at prøve noget lidt anderledes og siden jeg altid bruger ricotta i mine vegetariske cannelloni, tænkte jeg at det også ville fungere godt i sammen med kødet. Ricottaosten giver kødsovsen en lækker og cremet smag og konsistens.

Det er ret nemt at lave cannelloni. Fyldet kommes på i den ene ende af lasagnepladen – hvorefter den rulles. Lasagnepladen skal ikke smøres eller lignende. Læg den rullede cannelloni med samlingen nedad. Der er forskel på de friske lasagneplader man kan købe. Nogle er allerede skåret i stykker, hvor andre er hele i ét langt stykke. Det er også med forskel om jeg bruger fuldkornslasagneplader, almindelige eller med spinat. Det afhænger af hvad jeg har lyst til 🙂

Skulle der blive lidt kødsauce til overs, kan du komme det med i den ovnfaste fad, i kanterne og mellem cannellonierne, det gør jeg selv. Alternativt kan du fryse det, så er der måske til en omgang pasta med lækker ricotta-kødsauce en anden dag. 

Cannelloni med ricotta og oksekød passer skønt sammen med en lidt syrlig og sprød salat. Det kunne for eksempel være en god spidskålssalat som denne Spidskålssalat med æble og saltede mandler.

Cannelloni med oksekød og ricotta

9 oktober, 2020
: 4
: 5 min
: 55 min
: 60 min

Af:

Ingredienser
  • En pakke friske lasagneplader (Ca. 12 stk.)
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 løg, hakkede
  • 1 fed hvidløg
  • ½ squash (150g), revet eller hakket fint
  • 2 dåser hakkede tomater (400g)
  • 1 bæger ricottaost (250g)
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • En håndfuld frisk basilikum
  • 4 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 250g bøffel mozzarella ost
Fremgangsmåde
  • Step 1 Kom olie i en gryde og varm det op
  • Step 2 Steg løg og hvidløg indtil de er klare
  • Step 3 Kom det hakkede oksekød i gryden
  • Step 4 Brun kødet og krydr med salt og peber
  • Step 5 Når kødet har taget farve, tilsæt en dåse hakkede tomater
  • Step 6 Tilsæt revet squash og tomat puré og steg nogle minutter
  • Step 7 Tilsæt ricottaost, den friske basilikum
  • Step 8 Og ½ tsk. tørret basilikum og ½ tsk. tørret basilikum
  • Step 9 Smag kødsaucen til med salt og peber
  • Step 10 Tag lasagnepladerne og læg dem på køkkenbordet
  • Step 11 Kom fyldet på i den ene ende af lasagnepladerne
  • Step 12 Og rul dem
  • Step 13 Kom de fyldte cannelloni i et ovnfast fad
  • Step 14 Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Step 15 Kom en dåse hakkede tomater i en kasserolle
  • Step 16 Tilsæt ½ tsk. tørret basilikum og ½ tsk. tørret oregano
  • Step 17 Smag tomatsaucen til med salt og peber
  • Step 18 Hæld tomatsaucen hen over de fyldte cannellonier
  • Step 19 Riv bøffelmozzarellaen med fingrene og kom den ovenpå
  • Step 20 Tilbered cannellonierne i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 20-25 min.


Relaterede Indlæg

Cannelloni med ricotta og squash

Cannelloni med ricotta og squash

Cannelloni er en klassisk Italiensk pastaret. Den består af store pastaruller (lavet af friske lasagneplader) med fyld og tomatsauce og herefter er de bagt i ovnen. Det er en utrolig nem og velsmagende ret. En klassisk cannelloni er vegetarisk, hvilket denne opskrift også er. Denne […]

Fuldkornsnudler med oksekød og broccoli

Fuldkornsnudler med oksekød og broccoli

Disse fuldkornsnudler med oksekød og broccoli er en virkelig nem og sund hverdagsret. Retten er dejlig mild i smagen og derfor meget børnevenlig. Der er sød chilisauce i, men da det kun er meget lidt, giver det blot god smag til retten, som hverken er […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *