Cannelloni med oksekød og ricotta

Cannelloni med oksekød og ricotta

Disse cannelloni med oksekød og ricotta smager fuldstændig fantastisk. Normalt laver jeg cannelloni vegetarisk, denne variant med oksekød er virkelig også skøn. I virkeligheden er det faktisk bare en anderledes måde, at lave en lasagne på.

Selve kødfyldet kan laves helt som du kan lide det. Jeg havde lyst til at prøve noget lidt anderledes. Da jeg altid bruger ricotta i mine vegetariske cannelloni, tænkte jeg at det også ville fungere godt i sammen med kødet. Ricottaosten giver kødsovsen en cremet smag og konsistens.

Det er ret nemt at lave cannelloni. Fyldet kommes på i den ene ende af lasagnepladen – hvorefter den rulles. Lasagnepladen skal ikke smøres eller lignende. Læg den rullede cannelloni med samlingen nedad. Der er forskel på de friske lasagneplader man kan købe. Nogle er allerede skåret i stykker, hvor andre er hele i ét langt stykke. Det er også med forskel om jeg bruger fuldkornslasagneplader, almindelige eller med spinat. Det afhænger af hvad jeg lige har lyst til 🙂

Cannelloni med ricotta og oksekød passer skønt sammen med en lidt syrlig og sprød salat. Det kunne for eksempel være en god spidskålssalat som denne Spidskålssalat med æble og saltede mandler.

Cannelloni med oksekød og ricotta

9 oktober, 2020
: 4
: 30 min
: 20 min
: 50 min

Af:

Ingredienser
  • En pakke friske lasagneplader
  • 300 g hakket oksekød
  • 2 løg, hakkede
  • 1 fed hvidløg
  • ½ squash (150g), revet eller hakket fint
  • 1 dåse hakkede tomater (400g)
  • 1 bæger ricottaost (250g)
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • En håndfuld frisk basilikum
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 150g revet mozzarella ost
  • 125g bøffel mozzarella ost
Fremgangsmåde
  • Step 1 Kom olie i en gryde og varm det op
  • Step 2 Steg løg og hvidløg indtil de er klare
  • Step 3 Kom det hakkede oksekød i gryden
  • Step 4 Brun kødet og krydr med salt og peber
  • Step 5 Tilsæt revet squash og steg nogle minutter
  • Step 6 Tilsæt ricottaost, ½ tsk. tørret basilikum
  • Step 7 Og ½ tsk. tørret basilikum
  • Step 8 Tilsæt halvdelen af de hakkede tomater
  • Step 9 Smag til med salt og peber
  • Step 10 Tag lasagnepladerne og læg dem på køkkenbordet
  • Step 11 Kom fyldet på i den ene ende af lasagnepladerne
  • Step 12 Og rul dem
  • Step 13 Kom de fyldte cannelloni i et ovnfast fad
  • Step 14 Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Step 15 Kom resten af de hakkede tomater i en kasserolle
  • Step 16 Tilsæt tomatpuré og ½ tsk. tørret basilikum og ½ tsk. tørret oregano
  • Step 17 Smag tomatsaucen til med salt og peber
  • Step 18 Hæld tomatsaucen hen over de fyldte cannellonier
  • Step 19 Riv bøffelmozerallaen med fingrene og kom den ovenpå
  • Step 20 Kom den revet mozzarella på
  • Step 21 Tilbered cannellonierne i ovnen på 200 grader varmluft
  • Step 22 I ca. 20-25 min.

Relaterede Indlæg

Fuldkornsnudler med oksekød og broccoli

Fuldkornsnudler med oksekød og broccoli

Disse fuldkornsnudler med oksekød og broccoli er en virkelig nem og sund hverdagsret. Retten er dejlig mild i smagen og derfor meget børnevenlig. Der er sød chilisauce i, men da det kun er meget lidt, giver det blot god smag til retten, som hverken er […]

Cannelloni

Cannelloni

Cannelloni er en klassisk Italiensk pastaret. Den består af store pastaruller med fyld og tomatsauce og herefter er de bagt i ovnen. Det er en utrolig nem og velsmagende ret. En klassisk cannelloni er vegetarisk, hvilket denne opskrift også er. Denne variant er cannelloni med […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *