Hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe er en fantastisk mild suppe og en skøn ret.

Det bugner med græskar lige nu i alle størrelser og alle former – og det er bare om at bruge dem. Jeg bruger hokkaidogræskar til denne suppe. Hokkaido har en mild og nøddeagtig smag samtidig med at den er ret sød. Derfor kræver den godt med smag fra både løg, hvidløg og i denne opskrift har jeg også brugt ingefær, lidt piskefløde og æblecidereddike.

Vil du have suppen helt vegetarisk, kan du udelade bacontern og baconfedt 🙂

Vidste du at hvis du bruger økologisk hokkaidogræskar, så kan du sagtens lade skrællen sidde på. Skrællen på et hokkaidogræskar er meget tynd og koger fint mør. Jeg brugte ca. halvdelen af skrællen i denne opskrift, da den anden halvdel ikke var så fin. Sørg endelig for at vaske og skrubbe hele græskaret først, der kan sidde en del jord-rester på. Skrællen giver mere smag til suppen og så bliver farven endnu mere dyb.

Vi spiser utrolig meget suppe herhjemme (hvilket jeg har skrevet en del om :)). Det er nemt og sundt – og supperne kan varieres i det uendelige. Det er en god måde at få spist en masse grøntsager på, og det er også en virkelig god måde at få brugt sine grøntsagsrester på. Jeg kunne for eksempel godt finde på at tilsætte gulerødder eller flere kartofler til denne hokkaidosuppe, hvis de ellers bare skulle smides ud.

Står du tilbage med en rest hokkaido kan du prøve at skære det i tern og bage dem i ovnen med olie, salt og forskellige urter, det smager fantastisk. Ellers kan du også prøve mine virkelig lækre Græskarmuffins.

Hokkaidosuppe

20 oktober, 2020
: 4
: 10 min
: 30 min
: 40 min

Af:

Ingredienser
  • 1 økologisk hokkaido græskar (ca. 800g-1 kg græskarkød)
  • 3 løg
  • 1 bagekartoffel
  • 3 fed hvidløg
  • 5-6 cm frisk ingefær
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 L. vand
  • 1 grøntsags bouillonterning
  • ½ dl. Piskefløde
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 200 g bacon i tern
  • 4 spsk. bacon fedt
  • Purløg
  • Rugbrødscroutoner
Fremgangsmåde
  • Step 1 Halver hokkaidogræskar og skrab kernerne ud
  • Step 2 Skær græskaret i tern, behold gerne skralden på
  • Step 3 Skræl kartoffel og ingefær, pil løg og hvidløg
  • Step 4 Skær dem i tern
  • Step 5 Kom det hele i en gryde med olie og svits det i ca. 5 minutter
  • Step 6 Hæld vand og bouillon på og kom lidt salt og peber i
  • Step 7 Lad det små-koge i 20 minutter indtil græskaret er mørt
  • Step 8 Imens steg bacon, enten i ovnen eller på en pande
  • Step 9 Gem lidt af baconfedtet
  • Step 10 Blend suppen i gryden med en stavblender
  • Step 11 Smag suppen til med æblecidereddike, baconfedt og mere salt og peber
  • Step 12 Tilsæt piskefløde
  • Step 13 Server suppen med rugbrødscroutoner, bacontern og purløg


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *