Lun hokkaidosalat med stegt grønkål og linser

Lun hokkaidosalat med stegt grønkål og linser

Denne opskrift på lun hokkaidosalat med stegt grønkål og linser er en skøn og utrolig mættende salat. Den er også simpel og nem at lave.

Det er så nemt at bage hokkaidogræskar i ovnen. Hvis du køber et økologisk hokkaido græskar behøver du ikke en gang skære skrællen af. Skyl det blot grundigt og skær det ud i mindre både, så bliver skrællen bliver helt blød.

Hokkaido græskar er mere rigt i smagen end de andre græskar sorter. Vil du læse mere om græskar, så se endelig mine opskrifter på:

Bagt butternut squash salat

Hokkaidosuppe

Bagt hokkaidosalat med granatæble

De syrlige, sprøde og søde granatæblekerner er helt perfekte og gør salaten frisk og lækker.  De grønne linser er rige på protein og kostfibre, hvilket gør at salaten virkelig mætter rigtig godt. Efterhånden kan man købe færdigkogte linser i de fleste supermarkeder. Det er jeg stor tilhænger af og jeg har altid mange forskellige slags spiseklar bælgfrugter stående. Så er det hurtigt at bikse en salat sammen.

Jeg kan spise mange ting til denne salat. Jeg har lavet et andebryst, men også spist mine vegetariske deller til.

Tip: Har du rester, så smager min lun hokkaidosalat med stegt grønkål, linser og granatæble også godt kold dagen efter.

Lun hokkaidosalat med stegt grønkål og linser

5 december, 2021
: 4
: 10 min
: 30 min
: 40 min

Af:

Ingredienser
  • 1 stk. økologisk hokkaido græskar (600 g)
  • 4 store stilke grønkål (2 håndfulde hakket grønkål)
  • 2,5 dl færdigkogte grønne linser (kan købes spiseklar)
  • Kernerne fra 1/2 granatæble
  • 30 g græskarkerner
  • 2 spsk. olivenolie x 2
  • Et par kviste frisk timian
  • Salt
Fremgangsmåde
  • Step 1 Skyl hokkaido græskaret grundigt
  • Step 2 Lad skrællen sidde på
  • Step 3 Halver græskaret og skrab kerner og tråde ud
  • Step 4 Skær det i mindre både
  • Step 5 Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Step 6 Kom olivenolie, salt og frisk timian på
  • Step 7 Bag dem i ovnen på 180 gader varmluft i 25-30 minutter
  • Step 8 Tryk granatæblekernerne ud af det halve granatæble
  • Step 9 Pluk grønkålsbladene af stilkene
  • Step 10 Steg dem på en pande med olivenolie og lidt salt
  • Step 11 Steg grønkålen indtil den er faldet sammen (5 minutter)
  • Step 12 Varm en tør pande og kom græskarkernerne på
  • Step 13 Rist dem med lidt salt i nogle minutter
  • Step 14 Hæld de kogte linser i en sigte og skyl dem
  • Step 15 Bland de bagte hokkaido både med den stegte grønkål
  • Step 16 Anret salaten på et fad med hokkaido græskar i bunden
  • Step 17 Med grønne linser, granatæblekerner og ristede græskarkerner ovenpå.


Relaterede Indlæg

Grønkålspesto

Grønkålspesto

Jeg elsker alle former for pesto og denne grønkålspesto er bestemt en af mine favoritter. Min grønkålspesto har en virkelig skøn og mild smag. Selv min 6-årige søn spiser det med velbehag, især når jeg vender den i pasta.  Jeg laver ofte pesto på en […]

Græskarmuffins

Græskarmuffins

Disse græskarmuffins er simpelthen så lækre. De er bløde og saftige, søde og bare virkelig gode. De er utrolig nemme at bage, faktisk så nemme at det tager under en time fra du går i gang og til at de kan tages ud af ovnen. […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *