Bagt hokkaidosalat med granatæble

Bagt hokkaidosalat med granatæble

Denne opskrift på bagt hokkaidosalat med granatæble er endnu en smuk efterårssalat som smager fantastisk. Jeg er vild med græskar, især hokkaidogræskar som jeg synes har en skøn og intens græskarsmag. Når hokkaidogræskar bages i ovnen bliver den endnu mere sød og nøddeagtig i smagen. Derfor passer de små syrlige granatæblekerner helt fantastisk til. De giver også lidt bid til den lune salat med de bløde græskarstykker i.

Rucolasalaten bidrager med friskhed og den cremede og fede fetaost runder smagen af.

Min opskrift på bagt hokkaidosalat med granatæble indeholder få ingredienser og den kan laves på omkring en halv time.

Jeg synes salaten passer til alt. Jeg har serveret den sammen med et stegt andebryst, stegt kyllingebryst og bare som en salat ved siden af pastaretter, her er det blot fantasien der sætter grænsen.

Salaten kan også sagtens spises kold, hvis der skulle være rester til overs.

Er du ligeså vild med græskar som jeg?

Så se endelig disse opskrifter, hvor du også bliver mere klog på alle de gode ernæringsmæssige egenskaber der er i græskar:

Hokkaidosuppe

Græskarmuffins

Bagt butternut squash salat

Bagt hokkaidosalat med granatæble

12 oktober, 2021
: 4
: 10 min
: 30 min
: 40 min

Af:

Ingredienser
  • 1 stk. økologisk hokkaido græskar
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt og hvidløgspulver
  • 100 g rucola salat
  • 100 g fetaost
  • Kernerne fra ½ granatæble
Fremgangsmåde
  • Step 1 Skyl græskaret grundigt
  • Step 2 Skær det midt over og skrab kernerne ud
  • Step 3 (gem dem evt. og rist dem i ovnen)
  • Step 4 Skær herefter græskaret i mindre både
  • Step 5 (behold skrællen på)
  • Step 6 Læg græskarbådene på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Step 7 Hæld olie ud over og drys med salt og hvidløgspulver
  • Step 8 Bag dem i ovnen i ca. 25-30 minutter på 180 grader varmluft
  • Step 9 Mærk om de er møre indeni, ellers giv dem 5 minutter mere
  • Step 10 Skyld rucola salaten og kom bland den med de bagte hokkaido både
  • Step 11 Halver granatæblet og tryg kernerne forsigtigt ud
  • Step 12 (det kan godt svine lidt)
  • Step 13 Drys granatæblekernerne ud over salaten og slut af med at smuldre fetaosten
  • Step 14 Server den lune salat straks.


Relaterede Indlæg

Græskarmuffins

Græskarmuffins

Disse græskarmuffins er simpelthen så lækre. De er bløde og saftige, søde og bare virkelig gode. De er utrolig nemme at bage, faktisk så nemme at det tager under en time fra du går i gang og til at de kan tages ud af ovnen. […]

Hjertesild med granatæble og syltede rødløg

Hjertesild med granatæble og syltede rødløg

Denne opskrift på hjertesild med granatæble og syltede rødløg er mit bud på den perfekte julesild til frokostbordet i julen. Hjertesilden fra Lykkeberg 1899 har de skønneste noter af jul. Der er en masse varme og julede krydderier i, blandt andet: kanel, allehånde, nelliker og […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *