Min opskrift på denne Lun rosenkålssalat med sød kartoffel, grønkål, feta og soyaristede mandler har det hele! Den er spækket med mættende fibre fra den søde kartoffel, den stegte grønkål, og de lækre sprøde rosenkål. Fetaosten giver en skøn fedme til salaten og de små syrlige granatæblekerner giver friskhed. Soyaristede mandler er en fantastisk måde at lave ristede mandler på. Soya er rig på umami og smagen eksploderer virkelig inde i munden. Det tager ingen tid at lave og du kan bruge dem som topping på salater eller som en snack.
Denne fyldige salat som går virkelig godt sammen med et stykke fisk, et stykke kylling eller måske et stykke kød. Jeg lavede den sammen med en hel stegt kylling og det smagte virkelig skønt. I stedet for en hel kylling, kan jeg også varmt anbefale hele kyllingelår med rygben. De skal blot have lidt olie, salt og peber og så i ovnen i ca. 45 min.
Rosenkål deler vandene
Men hvorfor egentlig? Jeg har hørt mange historier om udkogte helt gule rosenkål som ikke smager godt. Sådan har jeg bestemt heller ikke lyst til at spise rosenkål.
Jeg plejer altid at halvere rosenkålene og stege dem på en varm pande helst i smør/olie og lidt salt på. Det gør jeg også i denne opskrift. På den måde bevarer du sprødheden i de små kål.
De små grønne rosenkål har et lavt energiindhold. De er blandt andet rige på kostfibre, C-vitamin, K-vitamin, folat, kalium.*
Du kan altså spise rigtig meget rosenkål og samtidig holde dig mæt i lang tid pga. kostfibrene.
Hvis du har fået mod på at lave flere salater med rosenkål, så prøv endelig min opskrift på Stegt rosenkål med bacon og parmesan
*Kilde: Frida Fødevaredata: https://frida.fooddata.dk/food/41?
Lun rosenkålssalat med sød kartoffel, grønkål, feta og soyaristede mandler
Ingredienser
Fremgangsmåde