Stegt rosenkål med bacon og parmesan

Stegt rosenkål med bacon og parmesan

Denne opskrift på stegt rosenkål med bacon og parmesan er simpelthen fantastisk. Bacon, parmesan og rosenkål passer virkelig godt sammen. 🙂

Rosenkål, ja eller nej?

Måske du rynker på næsen ved tanken om rosenkål. Og måske har du det svært ved tanken om, at spise dem? Er det tilfældet, vil jeg klart anbefale, at du begiver dig ud i at stege dem. Jeg steger altid i en blanding af smør og olivenolie. Det er min favorit-tilberednings-metode når jeg laver rosenkål. Det er virkelig lækkert og det giver en helt anden fornemmelse end de udkogte rosenkål som mange mennesker måske associerer rosenkål med.

Rosenkål er i øvrigt super sunde. De har blandt andet et højt indhold af fibre og giver derved en rigtig god mæthedsfornemmelse.

Min version af stegt rosenkål med bacon og parmesan er perfekt som tilbehør til aftensmaden. Jeg er selv ret vild med lune grøntsager – det kan være sammen med en god bøf, stegt kylling eller noget helt tredje.

Jeg elsker alle former for kål, og jeg har mange opskrifter på salater og andet tilbehør med kål, et par af dem finder du her:

Bagt blomkål

Sprød kålsalat med æble, selleri og valnødder

Spidskålssalat med æble og saltede mandler

Spidskålssalat med pomelo og gomadip

[

Stegt rosenkål med bacon og parmesan

20 februar, 2021
: 4
: 2 min
: 15 min
: 17 min

Af:

Ingredienser
 • 400-500 g rosenkål
 • 200 g bacon i tern
 • 25 g revet parmesanost
 • 1 spsk. smør
 • 1 spsk. olivenolie
 • Skal fra en økologisk citron
 • Salt
 • Hvidløgspulver
Fremgangsmåde
 • Step 1 Skyl rosenkålene og fjern de yderste blade
 • Step 2 Skær stokken af og skær de små rosenkål i halve
 • Step 3 Steg bacon på en pande
 • Step 4 Varm en anden pande og tilsæt smør og olivenolie
 • Step 5 Steg de halve rosenkål ved høj varme i ca. 6 minutter
 • Step 6 Tilsæt lidt salt og hvidløgspulver
 • Step 7 Drys med friskrevet parmesan og friskrevet citronskal.

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *