Cannelloni med ricotta og squash

Cannelloni med ricotta og squash

Cannelloni er en klassisk Italiensk pastaret. Den består af store pastaruller (lavet af friske lasagneplader) med fyld og tomatsauce og herefter er de bagt i ovnen. Det er en utrolig nem og velsmagende ret. En klassisk cannelloni er vegetarisk, hvilket denne opskrift også er.

Denne variant på cannelloni med ricotta squash er min favorit, det smager fuldstændig fantastisk.

Der er mange som ikke ved hvad ricottaost er og hvad man skal bruge det til. I det Italienske køkken bruger de ofte ricotta, både i forretter, hovedretter eller desserter. Ricotta er meget mild i smagen, den er i virkeligheden ikke en rigtig ost, da den er lavet på den valle der er tilovers efter en osteproduktion. Ricotta er fedtfattig og har et højt indhold af proteiner. Konsistensen i ricotta er let grynet.   

Cannelloni er en meget nem ret at lave og i en travl hverdag er den ideel, da det tager maksimum 40 minutter fra du går i gang med råvarerne til retten er færdig 🙂

Jeg river squash groft på et rivejern, blander det med ricotta, citronskal og citronsaft, hvidløgspulver og frisk kværnet peber.

Herefter tager jeg de friske lasagneplader. Alt afhængig af hvilket mærke du køber er nogle lasagneplader i stykker og andre skal du selv skære/klippe i stykker. Fyldet skal fordeles i den ene ende af den friske lasagneplade og så rulles pladen.

Alle pastarullerne kommes i et ovnfastfad og overhældes med tomatsaucen. Alternativt til at lave sin egen tomatsauce, kan den købes færdig.

 

Denne opskrift fik jeg 9 stk. cannelloni og det var rigeligt til to personer, der var endda lidt tilovers. Vi spiste dem sammen med en frisk tomatsalat til.

En anden god pastaret er min opskrift på pasta bolognese, den finder du her Pasta bolognese 

Cannelloni

21 maj, 2020
: 2
: 40 min

Af:

Ingredienser
  • En pakke friske lasagneplader
  • 1 bæger ricottaost
  • 1 squash (ca. 250 g)
  • Skal fra 1 citron
  • Saft fra ½ citron
  • 50 g revet parmesanost
  • Hvidløgssalt
  • Salt og peber
  • 1 bøffelmozarella
  • Tomatsauce:
  • 1 løg i tern
  • 1 spsk. olie
  • 1 dåse (400 g) hakkede tomater
  • 1 dåse (140 g) tomatkoncentrat
  • Frisk og tørret basilikum
  • Tørret oregano
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  • Step 1 Riv squash groft på et rivejern
  • Step 2 Bland den sammen med ricotta i en skål (brug en ske)
  • Step 3 Tilsæt citron skal og saft, salt, peber, hvidløgssalt og revet parmesanost
  • Step 4 Smag det til
  • Step 5 Tag lasagnepladerne og læg dem på køkkenbordet
  • Step 6 Kom ricotta-squash fyldet på i den ene ende af lasagnepladerne
  • Step 7 Og rul dem
  • Step 8 Kom pastarullerne i et ovnfast fad
  • Step 9 Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Step 10 Hak løg og steg i det i olie i en kasserolle
  • Step 11 Når løgene er let klare, tilsæt hakkede tomater
  • Step 12 Lad det små-koge og kom resten af ingredienserne i
  • Step 13 Smag tomatsaucen til
  • Step 14 Hæld tomatsaucen hen over cannelloni rullerne
  • Step 15 Riv bøffelmozerallaen med fingrene og kom den ovenpå.
  • Step 16 Tilberedes i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 20 min.
  • Step 17 Spises straks.


Relaterede Indlæg

Klassisk hummus

Klassisk hummus

Hummus kan varieres på rigtig mange måder, den helt klassiske hummus er dog ofte den jeg ender ud i. Jeg bruger altid lidt vand i min hummus. Det gør jeg for at den får en mere cremet konsistens – og så undgår jeg at skulle […]

Quinoasalat

Quinoasalat

Denne fyldige quinoasalat blev en slags tøm køleskabet salat. Selvom der ikke er kød i er den utroligt mættende grundet quinoa som blandt andet er spækket med proteiner.  Jeg er vild med at bage grøntsager/rodfrugter, tilsætte olie, hvidløg og krydderier, så giver det en virkelig […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *