Svensk pølseret

Svensk pølseret

En klassisk svensk pølseret er virkelig nem at lave. Det kræver forholdsvis få ingredienser, det tager maksimum 30 minutter og så er den et hit for de fleste, både børn og voksne.

Svensk pølseret er en totalt undervurderet ret, hvis I spørger mig. Den er nem at lave og smager virkelig godt. En rigtig lækker cremet sammenkogt ret.

Tips til en cremet svensk pølseret

Jeg kan bedst lide min svenske pølseret relativt snasket og ”sovset”, jeg synes den er kedelig at spise hvis den er tør, derfor sparer jeg ikke på fløde og madlavningsfløde når jeg laver den. Jeg vil klart anbefale at lave retten i en stor gryde eller en sauterpande, da det godt kan være vanskeligt, at røre rundt på en almindelig pande.  

Der er ingen grøntsager i svensk pølseret, derfor serverer jeg den som den er og laver noget dampet broccoli og gnavegrønt til (oftest gulerødder, peberfrugt og agurk).

En anden skøn ret er en klassisk Pasta bolognese, den er ligeså børnevenlig som den svenske pølseret og så er det nemt at lave et stor portion som kan fryses ned. 

Svensk Pølseret

6 juli, 2020
: 4
: 5 min
: 25 min
: 30 min

Af:

Ingredienser
  • 650 g kartofler
  • 6 stk. wienerpølser
  • 2 løg
  • 140 g tomatpuré
  • 1/4 L. piskefløde
  • 1 dl madlavningsfløde 15 %
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. løgpulver
  • 3 spsk. ketchup
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • Salt
  • Peber
  • Purløg til pynt
Fremgangsmåde
  • Step 1 Skræl kartoflerne og kog dem møre
  • Step 2 Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem køle af et øjeblik
  • Step 3 Skær dem herefter i mindre tern
  • Step 4 Skær wienerpølserne i skiver og pil og hak løggene
  • Step 5 Varm en pande eller gryde og smelt smørret, tilsæt paprika og løgpulver
  • Step 6 Steg løgene til de er klare og tilsæt pølserne
  • Step 7 Når pølserne har taget farve, tilsæt tomatpuré og steg et par minutter
  • Step 8 Tilsæt kartoflerne, piskefløde, madlavningsfløde, æblecidereddike og ketchup
  • Step 9 Smag til med salt og peber
  • Step 10 Rør i det og lad det hele varme godt igennem
  • Step 11 Pynt med purløg og server med det samme.


Relaterede Indlæg

Kartoffel-porre suppe

Kartoffel-porre suppe

Kartoffel-porre suppe er uden tvivl, den ret jeg har lavet flest gange. Det er min søns livret – og jeg tror vi får den rundt regnet én gang hver 14. dag.  Det smager jo også bare godt. Tror aldrig vi bliver trætte af at spise […]

Hjemmelavede kyllingenuggets

Hjemmelavede kyllingenuggets

En nem og lækker børne – og voksenvenlig ret herhjemme er hjemmelavede kyllingenuggets.De er utrolig simple at lave og det tager ingen tid. De smager så godt, de er lækre sprøde udenpå og skønne og saftige indeni. Hjemmelavede kyllingenuggets kan bruges med alverdens tilbehør, prøv […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *