Sunde bananpandekager

Sunde bananpandekager

Disse meget nemme og super lækre og sunde bananpandeager er helt fantastiske.  

Der er kun 4 ingredienser i og det tager ikke mere end 20 min. fra du tager ingredienserne frem til pandekagerne er helt færdige.

Mine sunde bananpandekager er helt uden mel, uden sukker, de er glutenfri (hvis du bruger glutenfri havregryn) og laktosefri.

Spis de sunde bananpandekager til morgenmad, på brunchbordet, som en lækker snack eller til dessert. Du kan spise pandekagerne som de er, eller gøre som jeg og servere dem med en lækker brombærskum <3 se opskriften her Brombærskum. En god sirup eller honning og ristede nødder kunne også være lækkert til verdens nemmeste bananpandekager.

Det er i øvrigt også en god snack til børnene – også de helt små. Server eventuelt med små skiver frisk banan. Min søn elsker dem og lapper dem i sig uanset hvad tilbehøret er.

Når du skal stege bananpandekager

Bananpandekagerne er nemme at stege, men sørg for at komme nok fedtstof på panden. Jeg brugte ca. 1 ½ spsk. smør og 1 spsk. olie i alt. Undgå at røre for meget ved pandekagerne inden du vender dem. Lad dem stege i 2 minutter før du vender dem, således at de kun steges én gang på hver side. På min pande kan jeg have 4 pandekager ad gangen.

Har du nogle pandekager til overs dagen efter (det tror jeg nu ikke… Men hvis du nu har), så lun dem meget kort i ovnen, så er de ligeså lækre som når de lige er lavet.

Bananpandekager

13 april, 2020
: 15 stk.
: 20 min

Af:

Ingredienser
  • 2 bananer
  • 2 dl havregryn
  • 3 æg
  • 1 tsk. kardemomme
  • Smør og olie til stegning
Fremgangsmåde
  • Step 1 Blend havregryn helt fint til mel i en minihakker/blender
  • Step 2 Kom de blendede havregryn i en skål og slå æggene ud
  • Step 3 Bland æg med havregryn med en gaffel
  • Step 4 Mos bananerne mens der stadig er skræl på med hænderne og mas dem flade
  • Step 5 Tag de mosede bananer ud af deres skræl og kom i skålen
  • Step 6 Bland med gaflen og tilsæt kardemomme
  • Step 7 Brug en spiseske til at tage ”dejen” med
  • Step 8 Steg dem på en varm pande
  • Step 9 En pandekage er ca. en spiseskefuld
  • Step 10 Pandekagerne skal stege i ca. 2 min på hver side

Relaterede Indlæg

Cremet linsesuppe med tomat og kokosmælk

Cremet linsesuppe med tomat og kokosmælk

Denne opskrift på cremet linsesuppe med tomat og kokosmælk er skøn på en grå og kold dag. Det er en let spicy suppe med masser af smag.  Jeg er forkølet og fik sådan lyst til en varm suppe (som jeg kunne smage!). Der er masser […]

Quinoadeller med feta

Quinoadeller med feta

Disse quinoadeller med feta er resultatet af en rest quinoa jeg havde tilovers. Jeg har simpelthen så mange ideer til vegetariske frikadeller i øjeblikket, se for eksempel min opskrift på Broccolideller med quinoa, de er også rigtig skønne og et godt alternativ når menuen skal være […]



3 thoughts on “Sunde bananpandekager”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *