Havregrynsmuffins med banan

Havregrynsmuffins med banan

Disse lækre havregrynsmuffins med banan er virkelig nemme at lave. Ingredienserne er alle nogle jeg altid har i mit ”basis lager”. Det gør det nemt, da jeg ofte ikke behøver, at handle ind til at lave dem.

Søde uden sukker

Mine muffins smager sødt selvom de ikke indeholder raffineret sukker. Den søde smag kommer blandt andet fra kanel, de modne bananer og så den smule honning der er i. Det er faktisk ret vigtigt, at bananerne er meget modne, så er de allermest søde. Det kan også være en god måde, at få brugt bananerne. Jeg fryser dem oftest ned (skåret i skiver), så bruger jeg dem frosne i smoothies eller optøet i disse havregrynsmuffins med banan eller i bananpandekager.

Jeg bruger disse havregrynsmuffins med banan i min søns 10’er madkasse, eller som en eftermiddagssnack. Jeg er også selv ret begejstret for dem og kan godt finde på at lave dem som tilbehør til brunch eller til at tage med på farten.

Denne portion er lavet med almindelig minimælk, men jeg har også brugt både ris- og havremælk, det giver en rigtig god smag og det kan jeg virkelig anbefale. Jeg bruger altid grovvalsede havregryn, men finvalsede kan sagtens bruges. De grovvalsede havregryn har brug for at stå lidt længere og suge væden til sig inden de kommes i muffinformene.

Jeg har en muffinbradepande, det kan jeg virkelig anbefale at bruge. Enten kommer jeg silicone muffinforme ned i selve muffinbradepanden ellers smører jeg bradepanden med enten lidt olie eller smør, for at sikre at mine muffins aldrig hænger fast. Samtidig flyder mine muffins ikke ud når de bages i en fast bradepande. Muffinforme af papir kan godt bruges, men jeg har prøvet at selve dejen hænger fast, så papiret skal helt klart smøres med lidt olie først (dog ikke så nemt).

For anden god madpakke eller snack inspiration, se denne opskrift på Sunde bananpandekager

Havregrynsmuffins med banan

5 september, 2020
: 12 stk.
: 30 min
: 20 min
: 50 min

Af:

Ingredienser
 • 4 dl havregryn
 • 2 dl mælk eller plantemælk
 • 3 æg
 • 2 modne bananer
 • 2 tsk. kanel
 • 4 tsk. bagepulver
 • 1 nip salt
Fremgangsmåde
 • Step 1 Tænd ovnen på 180 grader varmluft
 • Step 2 Bland havregryn, mælk og æg godt sammen i en skål
 • Step 3 Mos bananerne med en gaffel og kom dem i skålen
 • Step 4 Tilsæt kanel, bagepulver, honning og salt og bland godt
 • Step 5 Lad ”dejen” stå i ca. 20-30 minutter
 • Step 6 Lad havregrynene suge væden
 • Step 7 Smør muffinbradepanden med lidt olie eller smør
 • Step 8 (så de ikke hænger fast)
 • Step 9 Fordel havregrynsmassen i 12 muffinforme
 • Step 10 Bag dem midt i ovnen i 20 min på 180 grader varmluft


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *