Havregrynsmuffins med banan

Havregrynsmuffins med banan

Disse lækre havregrynsmuffins med banan er virkelig nemme at lave. Ingredienserne er alle nogle jeg altid har i mit ”basis lager”. Det gør det nemt, da jeg ofte ikke behøver, at handle ind til at lave dem.

Søde uden sukker

Mine muffins smager sødt selvom de ikke indeholder raffineret sukker. Den søde smag kommer blandt andet fra kanel og de modne bananer. Det er faktisk ret vigtigt, at bananerne er meget modne, så er de allermest søde. Det kan også være en god måde, at få brugt bananerne. Jeg fryser dem oftest ned (skåret i skiver), så bruger jeg dem frosne i smoothies eller optøet i disse havregrynsmuffins med banan eller i bananpandekager.

Jeg bruger disse havregrynsmuffins med banan i min søns 10’er madkasse, eller som en eftermiddagssnack. Jeg er også selv ret begejstret for dem og kan godt finde på at lave dem som tilbehør til brunch eller til at tage med på farten.

Denne portion er lavet med almindelig minimælk, men jeg har også brugt både ris- og havremælk, det giver en rigtig god smag og det kan jeg virkelig anbefale. Jeg bruger altid grovvalsede havregryn, men finvalsede kan sagtens bruges. De grovvalsede havregryn har brug for at stå lidt længere og suge væden til sig inden de kommes i muffinformene.

Jeg har en muffinbradepande, det kan jeg virkelig anbefale at bruge. Enten kommer jeg silicone muffinforme ned i selve muffinbradepanden ellers smører jeg bradepanden med enten lidt olie eller smør, for at sikre at mine muffins aldrig hænger fast. Samtidig flyder mine muffins ikke ud når de bages i en fast bradepande. Muffinforme af papir kan godt bruges, men jeg har prøvet at selve dejen hænger fast, så papiret skal helt klart smøres med lidt olie først (dog ikke så nemt).

For anden god madpakke eller snack inspiration, se denne opskrift på Sunde bananpandekager

Havregrynsmuffins med banan

5 september, 2020
: 12 stk.
: 10 min
: 20 min
: 30 min

Af:

Ingredienser
 • 4 dl havregryn (finvalsede)
 • 3 dl mælk eller plantemælk
 • 3 æg
 • 2-3 modne bananer (300 g)
 • 2 tsk. kanel
 • 4 tsk. bagepulver
 • 1 nip salt
 • 1 tsk. honning
Fremgangsmåde
 • Step 1 Tænd ovnen på 180 grader varmluft
 • Step 2 Bland havregryn, mælk og æg godt sammen i en skål
 • Step 3 Mos bananerne med en gaffel og kom dem i skålen
 • Step 4 Tilsæt kanel, bagepulver, honning og salt og bland godt
 • Step 5 Hvis du har tid, så lad gerne ”dejen” stå i ca. 20-30 minutter
 • Step 6 Og lad havregrynene suge væden
 • Step 7 Smør muffinbradepanden med lidt olie eller smør (så de ikke hænger fast)
 • Step 8 Fordel havregrynsmassen i 12 muffinforme
 • Step 9 ”Dejen” skal helt op til kanten
 • Step 10 Bag dem midt i ovnen i 20 min på 180 grader varmluft.12 thoughts on “Havregrynsmuffins med banan”

 • Havregrynsmuffin – de ser lækre ud 😉 hvir meget honning skal der i? Det står vist ikke under ingredienser.

  • Hej Silke,
   Tusind tak, de smager også bare så godt 🙂
   Det har du da helt ret i. Jeg bruger slet ikke honning, så det er en fejl og jeg har nu rettet det i opslaget.
   Det er altid rart når I læser og bruger mine opskrifter og opdager mine små fejl.
   Rigtig god dag til dig
   Mvh Ditte

 • Hej 🙂
  Super fin opskrift.

  Er det ikke lidt meget bagepulver med 4 tsk eller fungerer det fint i denne portion?

  • Hej Trine
   Tusind tak, det er jeg glad for at du synes.
   Jo, jeg ved godt det lyder af meget, men de bliver bedst med den mængde bagepulver. Jeg har forsøgt med både 1 tsk og 2 og der bliver de ikke lige så luftige som i min endelige opskrift.
   Du kan selvfølgelig eksperimentere selv, jeg synes bare at resultatet bliver bedst sådan 🙂
   Kh
   Ditte

  • Hej Sibel

   Hvis du fylder muffinformene helt op, så burde dine muffins hæve så meget, at de forbliver flotte høje. De falder meget lidt sammen når jeg laver dem. Bruger du den mængde bagepulver som beskrevet i opskriften?

   Mange hilsner

   Ditte

  • Kære Karina
   De kan sagtens holde sig 3 dage i køleskabet, det er hvor lang tid jeg selv har haft dem på køl. De kan dog sagtens fryses ned og tøs op og spises kolde, eller du kan lune dem lidt først.
   Håber du kan bruge opskriften.
   Mange hilsner
   Ditte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *