Et sundere alternativ til søde sager, kan for eksempel være en dadelkage.
Den er svampet, sød og meget rig i smagen. Den er helt uden raffineret sukker og så er den også gluten- og laktosefri.
Denne dadelkage kan holde sig flere dage i køleskabet og bliver faktisk kun bedre efter et par dage 🙂
Den er utrolig nem at lave – og med meget få remedier! Du skal egentlig kun bruge en blender (og evt. en minihakker).
Jeg anbefaler at du køber dadler med sten i, så bliver kagen mest svampet. Det er ok nemt at få stenene ud – tag en urtekniv og skær dadlen over på midten, og tag så stenen ud med spidsen af kniven (så får du ikke fedtede fingre).
Dadelkagen kan også bruges som en snack i madpakken. Den er utrolig rig i smagen, derfor er det rigeligt med et lille stykke. Et lille stykke som aftensnack kan også være rigtig god til at få stillet den lille sukkertrang.
En anden rigtig lækker opskrift på et sundere alternativ til noget sødt, er mine bananpandekager Sunde bananpandekager.
Dadelkage

Ingredienser
Fremgangsmåde



De 400gr dadler er det med sten eller uden?
Hej Tina
Det er vægten med sten.
God fornøjelse
Mange hilsner
Ditte
Tak for lækker kage
Selv tak Lotte – og tusind tak for din søde kommentar!
Ha en dejlig dag.
Mange hilsner
Ditte
Kan man undlade mandelmel?
Du kan godt undlade mandelmel men så ville jeg bytte det ud med noget andet.
Ellers vil jeg tro at kagen bliver for flydende.
Du kan evt. bytte ud med havregryn eller hvedemel.
Du mp endelig give mig en tilbagemelding 🙂
Mange hilsner
Ditte
Tak for lækker kage. Jeg erstattede mandelmel med 100g havregryn blendet til mel, og så 50g hvedemel og det blev så lækkert og fik næsten en ekstra smagsdimension af havregrynskugler 🙂 Super opskrift, den laver jeg sikkert igen.
Hej Eik
Tak for din tilbagemelding. Det lyder som en rigtig god idé med havregryn og hvedemel, det må jeg prøve en dag.
Dejligt du synes om opskriften. Det er den aller første opskrift jeg lavede for mange år siden 🙂
Mange hilsner
Ditte