Dadelkugler med kakao og sorte bønner

Dadelkugler med kakao og sorte bønner

Denne opskrift på dadelkugler med kakao og sorte bønner er helt vidunderlig. Generelt er dadelkugler utrolig nemme og simple at lave og man kan tilsætte lige den smag man ønsker. Jeg havde lydt til en kakaokugle med et strejf af appelsin. De er blevet virkelig gode.

Det kan godt være en smule besværligt, at blende massen til disse dadelkugler. Den er nemlig lidt tør i det, så blenderen kan godt have svært ved at fp ordentligt fat. Tricket er, at du skal blende kort, røre i massen med en ske, blende igen, røre med en ske osv. nogle gange indtil du får den ønskede konsistens.

Personligt kan jeg godt lide at der er lidt knas, både fra dadlerne, havregryn og mandelmelet. Men det kan man gære som man har lyst.

Bønner i dadelkugler

De sorte bønner fungerer super godt i dadelkugler. De tilfører ingen smag, til gengæld sørger de for, at dadelkuglerne er fyldt med protein og med en god konsistens. Jeg er vild med at jeg kan snige bælgfrugter ind i denne opskrift, uden at man hverken kan se eller smage dem.

Dadler er meget søde i sig selv. Derfor er det på ingen måde nødvendigt at tilføre andet sødt til sine dadelkugler. Dadler er rige på kostfibre, men de er også rige på energi og derfor skal man nok ikke spise alle dadelkuglerne på én dag 😉

Jeg har ikke prøvet at have mine dadelkugler stående i køleskabet længere en d 7 dage (de forsvinder hurtigt), men jeg tror faktisk sagtens at de kan stå nogle dage mere.

Er du vild med dadler eller bare opskrifter på sundere søde sager uden tilsat sukker og mel, så se endelig mine andre opskrifter her:

Dadelkage

Dadelkugler med quinoa

Dadelkugler med kakao og sorte bønner

18 december, 2022
: 20 stk.
: 10 min
: 10 min
: 20 min

Af:

Ingredienser
  • 200 g dadler uden sten
  • 200 g kogte sorte bønner (evt. fra dåse)
  • 50 g mandler
  • 25 g finvalsede havregryn
  • 20 g kakaopulver
  • 1 spsk. kokosolie
  • Saften fra en appelsin
  • Ekstra kakaopulver til at trille kuglerne i.
Fremgangsmåde
  • Step 1 Kom mandlerne i en minihakker og hak dem til fint mel
  • Step 2 Kom bønner, dadler, havregryn, mandelmel, kakaopulver,
  • Step 3 Kokosolie og friskpresset appelsinsaft i en blender – eller i en skål og blend
  • Step 4 Med en stavblender
  • Step 5 Der skal røres i massen en del gange undervejs
  • Step 6 Massen skal være blendet, men der må gerne være små stykker af dadler tilbage
  • Step 7 Blend indtil dadel- bønne massen har den ønskede konsistens
  • Step 8 Brug en teske og form nu små kugler
  • Step 9 Hæld lidt kakaopulver i en skål og tril kuglerne deri
  • Step 10 Opbevar dadelkuglerne i en lufttæt beholder med pålægspapir imellem lagene
  • Step 11 De holder sig gode i op til 7 dage i køleskabet.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *