Brombærcrumble med vanilje

Brombærcrumble med vanilje

En skøn opskrift på en dejlig nem og lækker brombærcrumble med vanilje.

Jeg er vild med, at crumblekager er så nemme at lave. Det kræver ikke andet en bær/eller anden form for frugt samt mel, sukker, smør og havregryn som er noget jeg altid har i mine køkkenskabe.

Jeg har tilsat vaniljekorn, som jeg synes giver den skønneste smag sammen med brombær. Men det kan godt udelades, eller man kan bruge 2 tsk. vaniljesukker.

En god bombærcrumble med vanilje som denne går rigtig godt sammen med enten cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum, her kan man blot bruge det man bedst kan lide.

Brombærsæsonen er på sit højeste og herhjemme har vi allerede været på rov forskellige steder efter de lækre bær. Brombær vokser vildt rigtig mange steder i den danske natur, så det er bare ud og finde en brombærbusk i sit nærområde.

Et par andre af mine crumble-favoritter er min rabarber crumble og min æblecrumble med kanel, de smager begge himmelsk. Opskrifterne finder du her:

Rabarbercrumble med vanilje.

Æblecrumble med kanel

Brombærcrumble med vanilje

24 august, 2023
: 4
: 5 min
: 20 min
: 25 min

Af:

Ingredienser
  • 550 g brombær (friske eller frosne)
  • 75 g sukker
  • 2 dl finvalsede havregryn
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl mandler
  • 120 g koldt smør
  • 1 vaniljestang
  • 1 nip salt
Fremgangsmåde
  • Step 1 Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Step 2 Skær smør i tern og kom det i en skål, tilsæt havregryn, mel, salt og sukker
  • Step 3 Skær vaniljestangen igennem på langs
  • Step 4 Brug en kniv og skrab vaniljekornene ud
  • Step 5 Brug 1 tsk. sukker og bland det godt sammen med vaniljekornene
  • Step 6 Kom vaniljen i skålen
  • Step 7 Bland crumble blandingen godt sammen
  • Step 8 (det er nemmest at bruge hænderne)
  • Step 9 Dejen skal være en smuldre dej
  • Step 10 Når alt mel er blandet godt ind i smørret og smuldr det over brombær
  • Step 11 Bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter ved 175 grader varmluft
  • Step 12 Server med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *