Æblecrumble med kanel

Æblecrumble med kanel

Denne æblecrumble med kanel er så lækker. Den er virkelig nem at lave, det tager under en time og så smager den forrygende. Et rigtig godt tip er, at skrælle æblerne og skære dem i tern på forhånd og komme dem i en skål med vand og lidt frisk citronsaft. Citronsaften forhindrer at æblerne bliver brune. Du kan også lave crumble-blandingen og sætte den på køl. På denne måde kan du samle crumblekagen når det passer og bage den, så den er helt frisk når den skal spises 🙂

Der er visse sorter af æbler der egner sig bedre end andre til at bruge i bagværk. Jeg har brugt Belle de Boskoop, som egner sig rigtig godt i madlavning. Men jeg tænker ikke en æblecrumble med kanel kan gå helt galt uanset hvilen æblesort du anvender.

Generelt er en crumblekage virkelig skønt, hvis du skal lave noget lækkert i en fart. Du kan sagtens skifte æblerne ud med pærer eller bær – her er det kun fantasien der sætter grænserne.

Jeg serverede denne forleden som en dessert, derfor synes jeg vi skulle have vaniljeis til. Det var virkelig lækkert. Hvis jeg skulle servere den som eftermiddagskage, ville jeg nok foretrække cremefraiche eller flødeskum.

Æblecrumble med kanel

12 november, 2020
: 6
: 15 min
: 25 min
: 40 min

Af:

Ingredienser
  • Ca. 800 g æbler (svarende til 6 mellemstore æbler)
  • 1 spsk. kanel
  • 2 spsk. rørsukker
  • Crumble:
  • 1 dl hvedemel
  • 2 dl havregryn, finvalsede
  • 3 spsk. rørsukker
  • 120 g koldt smør
  • 1 nip salt
  • Rød skovsyre som pynt (kan udelades)
Fremgangsmåde
  • Step 1 Tænd ovnen på 180 grader
  • Step 2 Skræl æblerne og skær dem i mindre tern
  • Step 3 Bland rørsukker og kanel og bland det med æbletern
  • Step 4 Kom æbleblandingen i et ovnfast fad/tærteform
  • Step 5 Bland derefter hvedemel, havregryn, rørsukker og salt
  • Step 6 Tag smørret ud af køleskabet og skær det i tern
  • Step 7 Kom tern af smør i skålen med mel og havregryn og smuldr det
  • Step 8 Alt mel/havregryn skal blande sig med smørret til mindre klumper
  • Step 9 Hæld nu dette oven på æbleternene
  • Step 10 Æblecrumblen bages i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 25 minutter
  • Step 11 Server den med frisk cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *