Glutenfri blommecrumble

Glutenfri blommecrumble

Denne glutenfri blommecrumble smager himmelsk. De søde/syrlige blommer bliver dejligt karamelliserede og den sprøde crumble ovenpå er sprød og sød.

Jeg har brugt minimalt med sukker i denne opskrift, da jeg synes at den bliver for sød, hvis der kommer mere i. Men det er selvfølgelig en smagssag. Jeg har også brugt en smule mindre smør end jeg plejer i crumblekager. Det var egentlig mest en forglemmelse, men det fungerer faktisk rigtig godt, så jeg har valgt at gå med den mængde smør.

Jeg synes at denne glutenfri blommecrumble smager virkelig skønt med mandelmel i. Det giver en rigtig god smag. Det er første gang jeg bruger mandelmel i en crumble, og bestemt ikke sidste gang. Du kan dog sagtens bytte mandelmel ud med en anden type mel, eller udelukkende blot bruge havregryn.  

Det er min søns nye favoritkage (ifølge ham selv ) Og så er det en succes for mig!

Vi spiser den med cremefraiche til, da jeg synes at det syrlige passer perfekt til den søde kage.

Crumblekager

Jeg er ret vild med crumblekager. De er utrolig nemme og kan aldrig gå galt. Derfor har jeg efterhånden også en del forskellige opskrifter, dem finder du her:

Æblecrumble med kanel

Brombærcrumble med vanilje

Rabarbercrumble med vanilje

Glutenfri blommecrumble

5 oktober, 2025
: 4
: 5 min
: 25 min
: 30 min

Af:

Ingredienser
  • 550 g blommer (med sten)
  • 2 dl finvalsede havregryn
  • 1 dl mandelmel
  • 2 spsk. sukker
  • 1 vaniljestang (eller ½ tsk. Vaniljepulver)
  • 100 g koldt smør
  • 1 nip salt
Fremgangsmåde
  • Step 1 Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Step 2 Halver blommerne, fjern stenen og skær dem i mindre tern og kom dem i et ovnfast fad
  • Step 3 Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab vaniljekornene ud med en kniv
  • Step 4 Brug en smule sukker og bland det godt med vaniljekornene
  • Step 5 Hvis du bruger vaniljepulver, skal det bare direkte i dejen (husk at det ikke er vaniljesukker)
  • Step 6 Bland havregryn, mandelmel, sukker og vanilje
  • Step 7 Skær smørret i tern og kom de i dejen
  • Step 8 Brug hænderne til at smuldre dejen sammen, bliv ved indtil smørret har godt fat i al mandelmel og havregryn
  • Step 9 Smuldr dejen ud over blommerne, så dejen dækker hele fadet
  • Step 10 Bag kagen i ovnen i ca. 20-25 minutter ved 175 grader varmluft
  • Step 11 Server med cremefraiche, flødeskum, vaniljeskyr eller en god vaniljeis til.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *