Rabarbercrumble med vanilje

Rabarbercrumble med vanilje

Det er stadig sæson for rabarber og jeg har lavet den nemmeste opskrift på en virkelig lækker rabarbercrumble med vanilje.

Jeg er kæmpe fan af crumble kager fordi det er så nemt og kan laves lyn-hurtigt. Det kræver ikke særlige evner i køkkenet og de ingredienser jeg bruger, er nogle jeg altid har stående i mine køkkenskabe. Fremgangsmåden er den samme, uanset om jeg laver æblecrumble med kanel eller rabarber crumble med vanilje. Det som tager længst tid er, at rabarberne skal stå en halv time og trække med sukker. Min crumbledej er lavet af grovvalsede havregryn og hvedemel, på denne måde synes jeg den bliver lækker sprød. Husk at bage den så den er gylden i farven.

Husk altid når du laver crumble-kager, at smørret skal være koldt når du blander den sammen med mel- og havregrynblandingen. Der må godt være små stykker af smør.

Jeg er vild med smagen af rabarber sammen med vanilje. Derfor er der også ægte vaniljepulver i min rabarber crumble. Du skal ikke bruge vaniljesukker, men enten købe vaniljepulver (det er lidt dyrt, men til gengæld holder en lille bøtte ret længe). Alternativt kan du bruge en vaniljestang og skrabe kornene ud og blande dem med en tsk. sukker.

Rabarber er for mig, indbegrebet af dansk sommer – især på dessert fronten. Jeg elsker desserter og kager med rabarber. Et lille tip, så skær rabarberne i skiver og frys dem ned, så har du også rabarber når sæsonen er forbi.

Er du lige så vild med rabarber som jeg, så kig endelig på mine øvrige opskrifter med rabarber: Rabarber dessert, Rabarberkompot med vaniljeRabarberskum

Rabarbercrumble med vanilje

11 juli, 2021
: 6
: 30 min
: 25 min
: 55 min

Af:

Ingredienser
 • 700-800 g rabarber
 • 50 g sukker
 • Crumble:
 • 1 dl hvedemel
 • 2 dl havregryn, finvalsede
 • 3 spsk. rørsukker
 • 1 tsk. ren vaniljepulver (eller korn fra ½ vaniljestang)
 • 120 g koldt smør
 • 1 nip salt
Fremgangsmåde
 • Step 1 Skyl rabarberne godt og skær dem i skiver
 • Step 2 Kom sukker henover
 • Step 3 Lad rabarberne stå og trække med sukkeret i en halv time
 • Step 4 Lav imens din crumble:
 • Step 5 Bland hvedemel, havregryn, rørsukker, vaniljepulver og salt
 • Step 6 Tag smørret ud af køleskabet og skær det i tern
 • Step 7 Kom tern af koldt smør i skålen med mel og havregryn og smuldr det
 • Step 8 Alt mel og havregryn skal blande sig med smørret til mindre klumper
 • Step 9 Hæld nu dette oven på rabarberstykkerne
 • Step 10 Rabarbercrumble kagen bages i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 25 minutter, eller indtil crumble kagen er gylden og sprød.
 • Step 11 Server den med vaniljeis, flødeskum, cremefraiche eller vanilje skyr.

 

 

 


Relaterede Indlæg

Bagte rabarber med rugbrødsdrys og vanilje skyr

Bagte rabarber med rugbrødsdrys og vanilje skyr

Denne opskrift på bagte rabarber med rugbrødsdrys og vaniljeskyr er uden tvivl min nyeste yndlingsdessert. De søde og syrlige rabarber har masser af vaniljesmag, og sammen med den knasende sprøde rugbrødsdrys og den kølige og cremede skyr er det den helt perfekte kombination. Jeg er […]

Rabarberskum

Rabarberskum

Min opskrift på denne skønne rabarberskum smager fuldstændig fantastisk. Den tager ingen tid at røre sammen og så kan den bruges på mange forskellige måder. Egentlig synes jeg slet ikke mine billeder udtrykker, hvor godt den rent faktisk smager… Den er dejlig frisk og perfekt […]1 thoughts on “Rabarbercrumble med vanilje”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *