Rabarberskum

Rabarberskum

Min opskrift på denne skønne rabarberskum smager fuldstændig fantastisk. Den tager ingen tid at røre sammen og så kan den bruges på mange forskellige måder.

Egentlig synes jeg slet ikke mine billeder udtrykker, hvor godt den rent faktisk smager… Den er dejlig frisk og perfekt som tilbehør ovenpå pandekager, på vafler, i lagkager eller i stedet for råcreme.

Jeg kom på ideen om, at lave denne rabarberskum fordi jeg havde en kæmpe portion af min Rabarberkompot med vanilje stående. Jeg frøs en del af den ned i mindre portioner og resten har vi brugt som topping på havregrød om morgenen, vi har spist rabarber trifli og så endelig fik jeg lyst til at lave en rabarberskum.

Her er et billede af mine Havregryns vafler med rabarberskum og lidt ristede kokosflager. 

Min rabarberskum kan sagtens holde sig et døgn (eller to) i køleskabet, men jeg vil nu helt klart anbefale, at spise den samme dag, der smager den bedst.

Rabarber er fantastisk, – og så er de nemme at dyrke i Danmark. Alle med en have eller en større altan kan dyrke rabarber. Min altan er desværre ikke helt stor nok, så jeg ”nøjes” med alverdens krydderurter, og tomater – og så glæder jeg mig over, at jeg i øjeblikket heldigvis kan købe de lækreste danske rabarber alle steder efterhånden.

Rabarberskum

25 maj, 2021
: 4

Af:

Ingredienser
  • 2 dl piskefløde
  • ½ tsk. ægte vaniljepulver (eller lidt korn fra en vaniljestang)
  • 3 tsk. sukker
  • 3 spsk. rabarberkompot med vanilje
  • 1 spsk. græsk yoghurt 2%
Fremgangsmåde
  • Step 1 Kom fløden i en skål og kom sukker og vanilje i
  • Step 2 Pisk det til flødeskum
  • Step 3 Vend rabarberkompotten i flødeskummen
  • Step 4 Vend til sidst den græske yoghurt i
  • Step 5 Server straks, eller kom din rabarberskum i køleskabet indtil den skal serveres.


Relaterede Indlæg

Rabarbercrumble med vanilje

Rabarbercrumble med vanilje

Det er stadig sæson for rabarber og jeg har lavet den nemmeste opskrift på en virkelig lækker rabarbercrumble med vanilje. Jeg er kæmpe fan af crumble kager fordi det er så nemt og kan laves lyn-hurtigt. Det kræver ikke særlige evner i køkkenet og de […]

Bagte rabarber med rugbrødsdrys og vanilje skyr

Bagte rabarber med rugbrødsdrys og vanilje skyr

Denne opskrift på bagte rabarber med rugbrødsdrys og vaniljeskyr er uden tvivl min nyeste yndlingsdessert. De søde og syrlige rabarber har masser af vaniljesmag, og sammen med den knasende sprøde rugbrødsdrys og den kølige og cremede skyr er det den helt perfekte kombination. Jeg er […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *