Havregryns vafler

Havregryns vafler

Denne opskrift på sprøde og søde havregryns vafler er fuldstændig fantastisk. Mine havregryns vafler er fluffy og bløde indeni og samtidig sprøde udenpå.

 Vaflerne er i den søde ende og egner sig rigtig godt som en dessert, en sød snack eller måske som morgenmad.

Vafler er utrolig nemme at lave. Dejen kan piskes sammen på 5 minutter og selve vaflerne skal også blot bages et par minutter – alt afhængig af hvilket vaffeljern du bruger. Jeg kan helt klart anbefale at undersøge markedet lidt og læse om diverse test resultater. Det gjorde jeg – og jeg er meget tilfreds med mit dobbelte vaffeljern.

Hvorfor havregryns vafler?

Fordi de mætter bedre og holder dig mæt i længere tid. Desuden gør havregrynene og profiberen, at vaflerne bliver dejlig tykke og lækre luftige inden i. Min erfaring er, at vafler lavet på havregryn generelt bliver meget mere luftige end når man bruger mel.

I denne opskrift har jeg foruden havregryn brugt profiber. Profiber er et produkt som er lavet udelukkende af kartoffelfibre og som er helt fri for gluten. Profiber er meget rigt på kostfibre og protein og derfor giver det lidt ekstra til den ellers søde vaffel. Profiber er helt neutral i smagen og smager faktisk af ingenting, hvilket er en kæmpe fordel, hvis du spørger mig. Det kan blandt andet købes i større velasorterede supermarkeder, helsekost eller lign. Du kan dog sagtens helt udelade at bruge profiber, eller evt. erstatte den med fiberhusk, hvis det er nemmere at finde i supermarkedet.

Mine havregryns vafler er super sunde. De er fri for gluten (hvis du bruger glutenfri havregryn), fyldt med protein og mættende kostfibre.

Jeg har lavet disse havregryns vafler helt plain, så kan jeg variere toppingen alt efter hvad vi lige har lyst til.

Idéer til topping på vafler kan være: sukker og marmelade, nutella, honning, sirup, flormelis, is, friske bær, skyr osv. Her er det blot fantasien der sætter grænsen.

Måske du også vil kunne lide mine Havregrynsmuffins med banan eller mine Sunde bananpandekager.

Havregryns vafler

14 marts, 2021
: 4 stk.
: 5 min
: 3 min
: 8 min

Af:

Ingredienser
  • 150 g finvalsede havregryn
  • 1 spsk. profiber eller fiberhusk (kan udelades)
  • 1 spsk. sukker
  • 2 æg
  • 2,5 dl mælk (efter eget valg)
  • 50 g smeltet smør
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • Evt. lidt ekstra smør til stegning
Fremgangsmåde
  • Step 1 Kom havregryn og bagepulver i en skål
  • Step 2 Rør profiber, sukker, salt, vaniljepulver i
  • Step 3 Tilsæt æg, mælk og smeltet smør
  • Step 4 Rør det godt sammen
  • Step 5 Varm dit vaffeljern op
  • Step 6 Det jeg har, har en grøn lampe som lyser når vaffeljernet er varmt
  • Step 7 Når vaffeljernet er klar,
  • Step 8 Kom lidt smør i formen og lad det smelte
  • Step 9 Kom ca. 1 dl i hver vaffel form (afhænger lidt af hvilket vaffeljern du har)
  • Step 10 Luk og bag vaflerne
  • Step 11 Undgå helst at åbne før vaflerne er færdige
  • Step 12 Alt afhængig af hvilket vaffeljern du har,
  • Step 13 Så prøv dig lidt frem.
  • Step 14 Mine vafler får ca. 3-4 minutter
  • Step 15 Mit vaffeljern står på 4 ud af 5 på temperaturmålerne
  • Step 16 Når vaflerne er færdige, så læg dem på en bagerist
  • Step 17 Undgå at stable dem ovenpå hinanden,
  • Step 18 Da de vil lave kondens og blive bløde
  • Step 19 Fortsæt indtil alle vaflerne er lavet.


Relaterede Indlæg

Sunde bananpandekager

Sunde bananpandekager

Disse nemme og super lækre og sunde bananpandekager smager helt fantastisk.   Der er kun 4 ingredienser i og det tager ikke mere end 20 min. fra du tager ingredienserne frem til pandekagerne er helt færdige. Mine sunde bananpandekager er helt uden mel, uden sukker, […]

Kyllingefrikadeller med squash og timian

Kyllingefrikadeller med squash og timian

Mine kyllingefrikadeller med squash og timian bliver altid spist med stor nydelse af både børn og voksne hjemme hos os. Jeg laver altid den samme opskrift – og jeg kan love, at den efterhånden er blevet gennemtestet adskillige gange de seneste år. Den revne squash […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *