Rabarberkompot med vanilje

Rabarberkompot med vanilje

Denne opskrift på rabarberkompot med vanilje er virkelig nem. Det tager under 20 minutter og så har du den lækreste rabarberkompot med ægte vanilje.

Jeg bruger altid ægte vanilje i rabarberkompot. Det gør jeg fordi jeg synes det smager bedre end færdigt vaniljesukker. Det er en smagssag, så brug det der fungerer bedst for dig. Du kan også købe vaniljepulver der ikke er tilsat sukker, det kan jeg helt klart anbefale.  Jeg bruger det selv i diverse bagværk, Proteinpandekager eller vafler.

Lidt om rabarber

Rabarberne er i sæson lige nu, fra april og helt frem til oktober. Jeg elsker rabarber og at de er så nemme at tilberede. Der findes dog rigtig mange forskellige sorter af rabarber og de kan smage meget forkelligt, især deres syrlighed er der stor variation i. Du kan derfor sagtens opleve at en opskrift med rabarber ikke passer helt med den mængde sukker der står. Det kan være at du har nogle mere syrlige rabarber. Derfor vil jeg altid råde til, at du holder lidt igen med sukkeret til en start og tilsætter det lidt undervejs. I min opskrift på rabarberkompot med vanilje er der i forvejen ikke sindssygt meget sukker i, jeg kan nemlig godt lide at man kan smage en smule syrlighed i kompotten.  

Desuden indeholder rabarber både C-vitamin, folat, A-vitamin, calcium og kalium.

Jeg bruger rabarberkompot med vanilje på mange forskellige måder; For eksempel ovenpå min havregrød om morgenen, som topping på Havregryns vafler eller Sunde bananpandekager eller i en rabarbertrifli.

Rabarberkompot med vanilje

22 maj, 2021
: 4-6
: 5 min
: 15 min
: 20 min

Af:

Ingredienser
 • 500 g rabarber
 • 50 g sukker
 • ½ vaniljestang
 • 1 tsk. sukker til at røre vaniljen ud i
 • Atamon
Fremgangsmåde
 • Step 1 Skyl rabarbere grundigt
 • Step 2 Skær dem i skiver
 • Step 3 Kom alle skriverne i en gryde
 • Step 4 Halver vaniljestangen (gem den anden halvdel til en anden god gang)
 • Step 5 Skær vaniljestangen igennem på langs, så du får to halve
 • Step 6 Skrab vaniljekornene ud med spidsen af en kniv
 • Step 7 Bland vaniljekorn med 1 tsk. sukker
 • Step 8 Kom alt sukker og vanilje-sukker i gryden med rabarber
 • Step 9 Skru op på høj varme og når det begynder at simre
 • Step 10 Så skru ned til middel varme
 • Step 11 Og lad rabarberne koge ind i ca. 10-15 minutter
 • Step 12 Rør i det undervejs
 • Step 13 Smag på den, tilsæt mere sukker, hvis smagen er for syrlig
 • Step 14 Skyl et gammelt syltetøjsglas eller lignende i atamon
 • Step 15 Og kom den varme rabarberkompot i
 • Step 16 Stil det i køleskabet
 • Step 17 Kan holde sig i ca. 5 dage


Relaterede Indlæg

Rabarbercrumble med vanilje

Rabarbercrumble med vanilje

Det er stadig sæson for rabarber og jeg har lavet den nemmeste opskrift på en virkelig lækker rabarbercrumble med vanilje. Jeg er kæmpe fan af crumble kager fordi det er så nemt og kan laves lyn-hurtigt. Det kræver ikke særlige evner i køkkenet og de […]

Bagte rabarber med rugbrødsdrys og vanilje skyr

Bagte rabarber med rugbrødsdrys og vanilje skyr

Denne opskrift på bagte rabarber med rugbrødsdrys og vaniljeskyr er uden tvivl min nyeste yndlingsdessert. De søde og syrlige rabarber har masser af vaniljesmag, og sammen med den knasende sprøde rugbrødsdrys og den kølige og cremede skyr er det den helt perfekte kombination. Jeg er […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *