Denne opskrift på rabarberkompot med vanilje er virkelig nem. Det tager under 20 minutter og så har du den lækreste rabarberkompot med ægte vanilje.
Jeg bruger altid ægte vanilje i rabarberkompot. Det gør jeg fordi jeg synes det smager bedre end færdigt vaniljesukker. Det er en smagssag, så brug det der fungerer bedst for dig. Du kan også købe vaniljepulver der ikke er tilsat sukker, det kan jeg helt klart anbefale. Jeg bruger det selv i diverse bagværk, Proteinpandekager eller vafler.
Lidt om rabarber
Rabarberne er i sæson lige nu, fra april og helt frem til oktober. Jeg elsker rabarber og at de er så nemme at tilberede. Der findes dog rigtig mange forskellige sorter af rabarber og de kan smage meget forkelligt, især deres syrlighed er der stor variation i. Du kan derfor sagtens opleve at en opskrift med rabarber ikke passer helt med den mængde sukker der står. Det kan være at du har nogle mere syrlige rabarber. Derfor vil jeg altid råde til, at du holder lidt igen med sukkeret til en start og tilsætter det lidt undervejs. I min opskrift på rabarberkompot med vanilje er der i forvejen ikke sindssygt meget sukker i, jeg kan nemlig godt lide at man kan smage en smule syrlighed i kompotten.
Desuden indeholder rabarber både C-vitamin, folat, A-vitamin, calcium og kalium.
Jeg bruger rabarberkompot med vanilje på mange forskellige måder; For eksempel ovenpå min havregrød om morgenen, som topping på Havregryns vafler eller Sunde bananpandekager eller i en rabarbertrifli.
Rabarberkompot med vanilje
Ingredienser
Fremgangsmåde