Min opskrift på dadelkugler med quinoa er virkelig skøn. Dadler har en intens og sød smag og så indeholder dadler faktisk også en masse kostfibre. Derfor er dadelkugler et fantastisk alternativ eller supplement til julens søde sager. Mine dadelkugler har en let blød konsistens og så smager de sødt og lækkert (næsten ligesom slik) – også selvom der ikke er tilsat sukker i.
I denne opskrift har jeg tilsat 1 dl kogt quinoa (se længere ned hvordan du koger quinoa). Quinoa, i dadelkugler, kan man det? JA, det kan man godt 🙂
For det første, så smager quinoa ikke af særlig meget i sig selv. For det andet, så giver quinoaen fylde til de lækre og søde dadelkugler og for det tredje, så er quinoa rig på protein og kostfibre. Altså, er disse dadelkugler perfekte til at stille den lille sult eller trangen til søde sager og fordi smagen er så intens, behøver du blot at spise et par stykker.
Det er super nemt at lave dadelkugler. Jeg blander først alle ingredienserne i en skål og herefter kommer jeg det hele i en blender. Alt afhængig af din blender (eller foodprocessor), kan det være du skal røre lidt i det undervejs. Jeg bruger kun juicy dadler, dem der er helt bløde og fås i en papæske i supermarkederne. Husk dog at fjerne stenene.
Jeg har ikke brugt hindbærpuler før. Jeg fandt det i min lokale helsekost. Men se lige hvor pænt det er, det er bestemt ikke sidste gang jeg laver noget med det.
Hvis du er vild med dadler ligesom jeg, kan du også prøve min opskrift på Dadelkage.
Dadler er også lækre at bruge i smoothies eller Greenie.
Kogning af quinoa:
1 del quinoa til 2 dele vand. Giv det et opkog og skru herefter ned, lad det simre i ca. 10 minutter eller indtil det meste af vandet er væk. Læg låg på gryden og sluk. Lad dem trække under låg i 10-15 minutter.
Jeg bruger ofte quinoa i min madlavning. Vil du læse mere om quinoa og dets fantastiske egenskaber, så læs endelig disse opskrifter:
Lun quinoasalat med peberfrugt og squash
Dadelkugler med quinoa
Ingredienser
Fremgangsmåde