Æblevafler med kanel og kardemomme

Æblevafler med kanel og kardemomme

Denne opskrift på de her skønne og julede æblevafler med kanel og kardemomme er simpelthen så god. Vaflerne bliver dejligt sprøde og det revne æble giver en skøn sødme og saftighed til vaflerne. Der er ikke tilsat sukker i vaffeldejen, det er slet ikke nødvendigt da smagen fra æblet og kanel, kardemomme og vanilje giver masser af sød smag.

Der er godt med kostfibre i vaflerne. Jeg bruger både havregryn og pofiber. Hvis du ikke kender det, så er pofiber tørrede kartoffelfibre, lavet helt naturligt. Det har et meget højt indhold af kostfibre (kan købes i helsekost, matas eller større supermarkeder). Pofiber binder væske rigtig godt, hvilket gør at dit bagværk stadig bliver saftigt – også selvom der er mange fibre i. Dette er ikke en reklame, blot en kærlig anbefaling til et produkt jeg selv er rigtig glad for. Kostfibre er gavnligt for fordøjelsen, er med til at holde maven i gang og kostfibre gør, at du holder dig mæt i længere tid.

(Kilde: https://altomkost.dk/fakta/naeringsindhold-i-maden/kulhydrater/)

Æblevafler

Vi spiser mine æblevafler med kanel og kardemomme lidt som æbleskiver her i december, med marmelade og flormelis. Men i virkeligheden kan du jo bruge hvad som helst som topping på dine vafler. Her er det vist kun fantasien der sætter grænserne. Personligt er jeg vild med min egen Solbærmarmelade, bærskum af alle slags, f.eks. Brombærskum

Er du ikke til de søde vafler har jeg også en fantastisk god opskrift på spinatvafler af kikærtemel, se her: Kikærte-spinatvafler med stenbiderrogn

Æblevafler med kanel og kardemomme

19 december, 2021
: 4 stk.
: 5 min
: 10 min
: 15 min

Af:

Ingredienser
  • 100 g hvedemel
  • 50 g finvalsede havregryn
  • 1 spsk. pofiber eller fiberhusk (kan udelades)
  • 2,5 dl kærnemælk (andet mælk kan også bruges)
  • 2 æg
  • 20 g smeltet smør
  • 1 æble
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. kardemomme
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 1 nip salt
  • Lidt smør til stegning
Fremgangsmåde
  • Step 1 Skræl æblet og riv det groft på et rivejern
  • Step 2 Bland mel, havregryn, fiberhusk, bagepulver i en skål
  • Step 3 Tilsæt mælk og æg og rør det hele sammen
  • Step 4 Smelt smørret i en gryde
  • Step 5 Tilsæt de revne æble, kanel, kardemomme, smeltet smør,
  • Step 6 Vaniljepulver og salt
  • Step 7 Bland det hele sammen og lad det stå mens du varmer dit vaffeljern op
  • Step 8 Dejen giver i alt 4 store vafler
  • Step 9 Steg hver vaffel i lidt smør
  • Step 10 Når vaflerne er færdige lægges de på en rist
  • Step 11 (så de ikke bliver bløde)
  • Step 12 Server vaflerne med kanelsukker eller marmelade og flormelis.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *